Τέσσερις αστυνομικοί προήχθησαν επ’ ανδραγαθία για τη διάσωση δύο πολιτών

21:17 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερα μέλη της Αστυνομίας προήχθησαν σήμερα στο βαθμό του Λοχία και τιμήθηκαν με το μετάλλιο της επ’ ανδραγαθίας για την ενέργεια τους να διασώσουν δύο ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Δημητρίου, Ιωάννη Χριστοδούλου, Ανδρέα Ιωακείμ και Χρίστο Αντωνίου.

Μιλώντας κατά την εκδήλωση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου είπε πως το θέμα της προαγωγής επ’ ανδραγαθία διέπεται από εσωτερικούς κανονισμούς, σημειώνοντας πως κάποιος προάγεται επ’ ανδραγαθία γιατί έκανε κάτι περισσότερο από τα καθήκοντά του και ταυτόχρονα

έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο.
Αυτό, όπως εξήγησε, διαπιστώνεται μέσα από έκθεση του οικείου αστυνομικού διευθυντή, στην οποία πρέπει να καταγράφεται ότι όντως ο αστυνομικός έχει κάνει κάτι παραπάνω από τα καθήκοντα του και έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση υποβλήθηκαν δύο διαφορετικές εκθέσεις, μια έκθεση του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου όπου έγινε το συμβάν, αλλά και μια έκθεση του Διοικητή της ΥΚΑΝ στην οποία υπάγονται τα τέσσερα τιμώμενα μέλη», είπε.
Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις, στις 30 Αυγούστου στη 1 μετά τα μεσάνυκτα, τα τέσσερα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν στην περιπολία τους μια νεαρή κοπέλα, η οποία ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, καθώς δύο φίλοι της –ένας άνδρας και μια γυναίκα- κινδύνευαν στη θάλασσα. Οι αστυνομικοί είδαν ότι τα κύματα ήταν πολύ ψηλά και επικίνδυνα, γνώριζαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή πνίγηκαν αρκετά πρόσωπα, και παρόλα αυτά δεν δίστασαν να μπουν στη θάλασσα, να παλέψουν με τα κύματα, να συνεργαστούν και να καταφέρουν μετά από αρκετή ώρα να βγάλουν και τους δύο στη στεριά.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου, ο άντρας είχε τις αισθήσεις του, ενώ στη γυναίκα, η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της, πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και την επανέφεραν στη ζωή. Τόσο οι δύο άνθρωποι που διασώθηκαν, όσο και τα τρία από τα μέλη της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
«Η διάσωση των δύο συνανθρώπων μας οφείλεται αποκλειστικά στις πράξεις, τις ενέργειες και τη συμπεριφορά των τεσσάρων μελών της Αστυνομίας», είπε και πρόσθεσε πως αυτό επιβεβαιώνεται από την ανεξάρτητη μάρτυρα, από τους ίδιους τους διασωθέντες, καθώς και από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και τις ιατρικές εκθέσεις.

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως οι αστυνομικοί επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος, αλτρουισμό, αψήφησαν τον κίνδυνο, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και στο τέλος κατάφεραν να διασώσουν δύο συνανθρώπους μας.
«Θεωρώ ότι και οι τέσσερις αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υποχωρούν οι αρχές και οι αξίες και αντικαθίστανται από τον εγωκεντρισμό και τον ετσιθελισμό, σε ένα περιβάλλον που η πραγματική αγάπη και αλληλοβοήθεια προς το συνάνθρωπό μας περιορίζονται και αντικαθίστανται από τον ατομικισμό και τα προσωπικά συμφέροντα. Τα τέσσερα μέλη μας, μας έδειξαν το σωστό δρόμο και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα», τόνισε ο Αρχηγός.

Απευθυνόμενος στους

Keywords
Τυχαία Θέματα