Επιχειρήσεις υπόσχονται απασχόληση με καταβολή χρηματικού ποσού

16:18 6/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πληροφορίες σχετικά με επιχειρήσεις που υπόσχονται απασχόληση στην Κύπρο ή στο εξωτερικό με την καταβολή σ’αυτές ορισμένου χρηματικού ποσού, έλαβε το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο σε ανακοίνωσή του προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις συναλλαγές του με τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Το Υπουργείο σημειώνει ότι οι «ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεσολάβηση για εξασφάλιση απασχόλησης σε διαθέσιμα για εργασία πρόσωπα, οφείλουν για τις

δραστηριότητες τους αυτές να έχουν εξασφαλίσει άδεια από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Τονίζει επίσης ότι «οι εν λόγω επιχειρήσεις απαγορεύεται να εισπράττουν από όσους αναζητούν εργασία οποιαδήποτε αμοιβή, άμεση ή έμμεση, για σκοπούς αναζήτησης, εξασφάλισης ή διατήρησης της απασχόλησης», καθώς η αμοιβή για τις υπηρεσίες τους καταβάλλεται από τον εργοδότη.

«Το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις συναλλαγές του με τέτοιες επιχειρήσεις και να αποφεύγει την καταβολή οποιουδήποτε ποσού προς εταιρείες ή άτομα που ασκούν τις πιο πάνω δραστηριότητες», αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι για οποιεσδήποτε πληροφορίες / καταγγελίες για το θέμα αυτό το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα Κεντρικά γραφεία του Τμήματος Εργασίας στο 22400836 ή με τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Εξεύρεσης Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα