Ενισχύεται με προσωπικό και μέσα ο ΣΕΠΕ

16:17 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο σώμα θα προστεθούν 70 έως 80 εργαζόμενοι, κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων ή διπλωμάτων τεχνικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα αντληθούν από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς της κινητικότητας. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα λάβουν σε πρώτο στάδιο μια εκπαίδευση και έπειτα θα μπουν στον αγώνα καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό, το ΣΕΠΕ θα ενισχυθεί με 50 αυτοκίνητα, μέσω leasing, μιας και δεν είναι λίγες

οι φορές που οι επιθεωρητές έχουν πληρώσει από την τσέπη τους τα έξοδα για τις μετακινήσεις τους.

Παρ΄ότι η τρόικα έχει δώσει τη συγκατάθεσή της από το 2010 για την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, εντούτοις το υπουργείο Εργασίας δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις για την ενίσχυσή του. Σήμερα το ΣΕΠΕ διαθέτει μόλις 300 επιθεωρητές που καλούνται να καλύψουν το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που αναμένεται έως το τέλος του έτους, θα δώσει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τη δυνατότητα στοχευμένων και αποτελεσματικών ελέγχων, αφού καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό της παραβατικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα έχει αγγίξει το 38%, ενώ, ετησίως οι απώλειες του ασφαλιστικού συστήματος φθάνουν τα 6 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα