Πρόστιμα σε όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους

13:43 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι ιδιοκτήτες των ζώων που λερώνουν σε πεζοδρόμια και πάρκα,σκάβουν το πράσινο, κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων ή δεν είναι εμβολιασμένα θα τιμωρούνται, ενώ θα βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κυρώσεις και στην περίπτωση που τα κακοποιούν.

Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων.

Επίσης, η νομοθεσία προβλέπει ακόμη

και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν. «Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους», δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία αντιδήμαρχος, Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Keywords
Αναζητήσεις
νομος για ακαθαρσιες σκιλων, καταγγελιες ακαθαρσιες ζωων
Τυχαία Θέματα