Ένταση από την παρομοίωση του Ερντογάν με τον Άσσαντ από τον Κιλιτσντάρογλου

19:04 16/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τον Μπασάρ Αλ Άσσαντ παρομοίασε τον Ταγίπ Ερντογάν, στα θέματα Δημοκρατίας, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκονταν για επαφές με αρμοδίους του Ευρωκοινοβουλίου, προκαλώντας ένταση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Σβόμποντα, μετά την αναχώρηση του τελευταίου από την αίθουσα, ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης

χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ως «φονιά 51 ατόμων στο Ρεϊχανλί» και είπε ότι δεν έχει διαφορά ο Ερντογάν από τον Άσσαντ. «Μεταξύ Άσσαντ και Ερντογάν υπάρχει μόνο μια διαφορά αποχρώσεων. Και οι δύο είναι καταπιεστικοί, και οι δύο έχουν ειδικά δικαστήρια και εισαγγελείς. Τα αφεντικά των ΜΜΕ ζητήστε να μάθετε ποιοι δημοσιογράφοι θα μπουν στη φυλακή. Δίνονται οδηγίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά τους όσον αφορά την δημοκρατία;».

Ο Σβόμποντα ενημερώθηκε αργότερα για τις δηλώσεις αυτές και τόνισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί από πολιτικής πλευράς να επικριθεί, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με τον Μπασάρ Αλ Άσσαντ, ο οποίος ασκεί τρομοκρατία εναντίον του ίδιου του λαού του, όπως ανέφερε.

Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι η συνάντηση Σβόμποντα – Κιλιτσντάρογλου ακυρώθηκε καθώς ο αρχηγός του ΡΛΚ έφυγε μετά τη στάση του Προέδρου της σοσιαλιστικής ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα