Πώς να βάψετε το δωμάτιό σας για να κοιμηθείτε περισσότερο

Θέλετε έναν πραγματικό καλό ύπνο; Τότε θα πρέπει να βάψετε και να διακοσμήσετε, ανάλογα και το δωμάτιό σας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληγε βρετανική μελέτη, έπειτα από εξέταση 2.000 σπιτιών, με στόχο να διερευνήσει την επίδραση του χρώματος ενός δωματίου, στην ποιότητα του ύπνου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν μεγάλες διαφορές: Έτσι όσοι άνθρωποι κοιμούνται σε ένα (βαμμένο και διακοσμημένο) μπλε δωμάτιο – όπως συμβαίνει συχνά στη Βρετανία – μπορούν να κερδίσουν ύπνο (κατά μέσο όρο) περίπου 8 ωρών, αντίθετα με όσους επιλέγουν

το μωβ (ούτε 6 ώρες ύπνου). Αξίζει να σημειωθεί πως το μπλε θεωρείται το χρώμα της ηρεμίας και της χαλάρωσης, ενώ το μωβ διεγείρει τον εγκέφαλο.

Το συμπέρασμα της μελέτης είναι πως τα δωμάτια με πιο απαλά (κι όχι έντονα) χρώματα συντελούν στο να κοιμούνται οι άνθρωποι περισσότερο.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Chris Idzikowski, «υπάρχουν εξειδικευμένοι υποδοχείς στο τμήμα του αμφιβληστροειδούς των ματιών μας, που είναι πιο ευαίσθητοι στο μπλε χρώμα. Οι υποδοχείς τροφοδοτούν με πληροφορίες περιοχή του εγκεφάλου μας, που επηρεάζει το πώς μπορούμε αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ του φωτός, του ύπνου και της εγρήγορσης είναι εξαιρετικά σημαντική».

Πόσες ώρες ύπνου δίνει το κάθε χρώμα:

Μπλε: 7 ώρες και 52 λεπτά

Κίτρινο: 7 ώρες και 40 λεπτά

Πράσινο: 7 ώρες και 36 λεπτά

Ασημί: 7 ώρες και 33 λεπτά

Πορτοκαλί: 7 ώρες και 28 λεπτά

Κόκκινο: 6 ώρες και 58 λεπτά

Χρυσαφί: 6 ώρες και 43 λεπτά

Γκρι: 6 ώρες και 12 λεπτά

Καφέ: 6 ώρες και 5 λεπτά

Μωβ: 5 ώρες και 56 λεπτά

Keywords
Αναζητήσεις
pos na vapso to domatio m , βαμμενο δωματιο υπνος
Τυχαία Θέματα