Ενοχλημένος ο Ερντογάν από ακύρωση διαφημίσεων τουρκικών και ξένων εταιρειών

18:44 4/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πριν αναχωρήσει για τις χώρες της βόρειας Αφρικής, επειδή τουρκικές και ξένες εταιρείες προχώρησαν στην απόφαση ακύρωσης των συμβάσεων διαφήμισης που είχαν υπογράψει με τα τουρκικά ΜΜΕ – εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια.

«Αυτό δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να επιληφθούμε του θέματος, αναλαμβάνοντας δράση. Οι

ξένες εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά, εάν η συγκεκριμένη τους απόφαση συναρτάται με τα γεγονότα στην Τουρκία», είπε.

Σύμφωνα με τη Σαμπάχ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θεωρεί την ακύρωση των διαφημιστικών συμβάσεων εφάμιλλη ενός ιδεολογικού εμπάργκο κατά της Κυβέρνησης. «Δεν μπορούν αυτές οι εταιρείες να διοικούν τη χώρα μας”, είπε.

Η Γενί Σιαφάκ αναφέρει τα ονόματα ντόπιων και ξένων εταιρειών που ακύρωσαν τις διαφημίσεις τους σε τουρκικά ΜΜΕ, τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες, με το αιτιολογικό ότι οι διαδηλωτές χαλούν την εικόνα τους. Μεταξύ αυτών είναι οι εταιρείες Mindshareworld, Maxus, Mec, Mediacom, O.M.D, Carat, Vizeum, Starcom, Mediawest, Universal Mccann και οι τουρκικές Beko, Aygaz, Ford, Koçtaş, Arçelik, İklimSa, Lassa, Carrefoursa, Vodafone, Algida, Unilever, Visa, Ikea, Pegasus, Finansbank και ING Bank. Ο κόσμος της διαφήμισης βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, σχολιάζει η Ταράφ.

Στο μεταξύ, σε άρθρο της η Μπαρτσίν Γινάντς στη Ηurriyet Daily News τονίζει ότι το παράδειγμα του πάρκου Γκεζί αποδεικνύει ότι η μέχρι στιγμής απολιτική νεολαία της Τουρκίας αφυπνίζεται, δείχνει ενδιαφέρον για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμμετέχει σ’ αυτές. «Όσο θα συνεχίζεται η αλαζονεία και η περιφρόνηση του Πρωθυπουργού Ερντογάν για τους διαδηλωτές, τόσο θα συνεχίζουν και οι διαδηλώσεις. Αλλά ακόμη και αν ο Πρωθυπουργός υποχωρήσει, ή αν για κάποιο λόγο σταματήσουν οι διαδηλώσεις, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η απολιτική νεολαία της Τουρκίας έχει μετατραπεί σε ακτιβιστές! Σας ευχαριστώ, κύριε Πρωθυπουργέ», αναφέρει.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι αύριο το πρωί ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς θα συναντηθεί με την πλατφόρμα Τακσίμ στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα