Έδωσαν την επίσημη διαβεβαίωση οι έξι νέοι Βουλευτές του ΔΗΣΥ

17:36 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η τελετή διαβεβαίωσης των έξι νέων Βουλευτών του ΔΗΣΥ, οι οποίοι διαδέχονται τους τέως Βουλευτές του ιδίου κόμματος, που κατέλαβαν κυβερνητικό ή άλλο αξίωμα, του οποίου η ενάσκηση είναι ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα.
Αμέσως μετά την έναρξη της απογευματινής συνεδρίας της Ολομέλειας, στην οποία προσήλθαν και παρακολούθησαν και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων Βουλευτών, ο Πρόεδρος της Βουλής

Γιαννάκης Ομήρου, κάλεσε τους Ανδρέα Θεμιστοκλέους, Μαρία Κυριακού, Νίκο Νουρή, Ρίκκο Μαππουρίδη, Πρόδρομο Προδρόμου και Αριστοτέλη Μισό να σηκωθούν από τα έδρανα και όρθιοι να επαναλάβουν, μετά από αυτόν, την καθιερωμένη από το Σύνταγμα διαβεβαίωση.

“Διαβεβαιώ επισήμως”, είπαν ομοφώνως οι νέοι Βουλευτές, “πίστιν και σεβασμό εις το Σύνταγμα και τους συνάδοντας αυτώ νόμους και εις τη διατήρησιν της Ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητος της Δημοκρατίας της Κύπρου”.
Ακολούθως ο κ. Ομήρου τους συνεχάρη θερμώς και τους καλωσόρισε στη Βουλή, ευχόμενος “κάθε επιτυχία” στο έργο τους.

Οι νέοι Βουλευτές θα ορισθούν, από την ερχόμενη εβδομάδα, μέλη στις διάφορες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, αφού πρώτα ανασυσταθεί με νέα σύνθεση η Επιτροπή Επιλογής, η οποία και θα κάνει τις σχετικές διευθετήσεις, σε συνεννόηση και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ. -

Keywords
Τυχαία Θέματα