Ελλάδα: Μπαράζ κινητοποιήσεων και διήμερη γενική απεργία από αύριο Τρίτη

18:23 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται από σήμερα όλη η Ελλάδα αρχής γενομένης από την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που διαμαρτύρονται για την επαναφορά από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή της τροπολογίας για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,

όπως και των άλλων λεγόμενων «ευγενών» ασφαλιστικών ταμείων (γιατροί, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι συγκεκριμένων τραπεζών κλπ) στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας –ΕΟΠΥΥ.

Η απεργία στα ΜΜΕ, από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012, αποφασίστηκε από κοινού από τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ που καλύπτουν το σύνολο των κλάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ έχουν κηρύξει και για αύριο Τρίτη 6 Νοεμβρίου,  στάση εργασίας μεταξύ  10.00-14.30 και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, μεταξύ  16.00-19.00 στο πλαίσιο της διήμερης γενικής απεργίας  των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ.  Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, από σήμερα το πρωί και μέχρι και την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων.  Τα φαρμακεία δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη.
Απεργία πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς –μετρό, ηλεκτρικός, τραμ-, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη τα ξημερώματα οπότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνέχισης ή τερματισμού της. Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον προαστιακό θα συμμετάσχουν στη διήμερη απεργία από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης. Χειρόφρενο από σήμερα το πρωί μέχρι και την Τετάρτη τα ξημερώματα έχουν τραβήξει και τα ταξί ενώ μέχρι το βράδυ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, οι οποίοι προσανατολίζονταν σε συμμετοχή στην διήμερη απεργία των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, με εξαίρεση, ίσως, ορισμένες ώρες την Τετάρτη προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος να συμμετάσχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ανάλογες συζητήσεις διεξάγονται και στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο δουλέψουν ορισμένες ώρες αύριο για να διευκολύνουν την μετακίνηση των απεργών προς τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Στην 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι καθώς και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.  Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ανακοίνωσε την απόφασή της να παρατείνει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τις 18 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να συνεχίσουν ν’ ανεβαίνουν στην έδρα μόνο μέχρι τις 10:00 το πρωί. Τέλος σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από σήμερα το βράδυ η ΓΕΝΟΠΔΕΗ.
Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί, αύριο Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, για τις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως ενώ την Τετάρτη έχε

Keywords
Τυχαία Θέματα