ΕΛΑΜ: Το μόνο κοινό ανακοινωθέν θα πρέπει να είναι η αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας των εγκλημάτων της

20:03 11/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μόνο κοινό ανακοινωθέν που θα μπορούσε να υπάρξει υπό μια πραγματικά εθνική ηγεσία, θα ήταν αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας και των κατεχομένων των εγκλημάτων της Τουρκίας, άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων και παραχώρηση της γης μας πίσω στους νόμιμους δικαιούχους της, αναφέρει σε ανακοίνωση του αναφορικά με το κοινό ανακοινωθέν το ΕΛΑΜ.

Στην ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ

κάνει λόγο για «βιαστικές κινήσεις αναγνώρισης του ψευδοκράτους από τις ‘μειοδοτικές κυβερνήσεις’ Αναστασιάδη και Σαμαρά, αφού πριν από τα Χριστούγεννα αναμένουν στην Αθήνα τον ‘διαπραγματευτή’ του ψευδοκράτους, Οσμάν Ερτούγ, σε αντάλλαγμα με την επίσκεψη από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Άγκυρα» προσθέτοντας ότι «σερνόμαστε για να αναγνωρίσει η Τουρκία μια νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας εμείς με την σειρά μας ένα παράνομο μόρφωμα».

Σε άλλη ανακοίνωση του με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Φώτης Φωτίου ενόψει και της συζήτησης από την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής του προϋπολογισμού αμυντικής θωράκισης, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δηλώνει πως «η άμυνα και η ασφάλεια του κυπριακού Ελληνισμού θα πρέπει να είναι η πρώτιστη μέριμνα της πολιτείας».

«Η Εθνική Φρουρά έχει να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο καθήκον και αυτό είναι να καταφέρει να αμυνθεί επιτυχώς σε περίπτωση νέας τουρκικής προέλασης. Αν κάποιοι πιστεύουν πως με τη ‘νέα’ και ‘ευέλικτη’ δομή με ‘φθηνά’ αλλά πιο ‘αποτελεσματικά’ (!) όπλα αυτό είναι δυνατό να συμβεί τότε αυτοί θα φέρουν και την ακέραια ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει ενός θερμού επεισοδίου ή γενικευμένης σύρραξης» αναφέρει.

Εξάλλου για τις Κυπριακές Αερογραμμές το ΕΛΑΜ αναφέρει ότι με ειδική ρήτρα του επικαιροποιημένου Μνημονίου, η Τρόικα θέτει βέτο σε περαιτέρω στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών μέσω παροχής κρατικών ενισχύσεων. Όπως εξηγεί στη ρήτρα που προστίθεται στο Μνημόνιο «απαιτείται όπως οι αρχές (της Κυπριακής Δημοκρατίας) δεν υλοποιήσουν οποιαδήποτε μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν κρατική βοήθεια προς τις Κυπριακές Αερογραμμές, εκτός και εάν αυτά εγκριθούν από την Κομισιόν».

«Μετά την Αρχή Λιμένων, την Αρχή Τηλεπικοινωνιών και την Αρχή Ηλεκτρισμού, επόμενος στόχος τους είναι να κτυπήσουν το ήδη λαβωμένο κρατικό αερομεταφορέα της Κύπρου, ξεγυμνώνοντας κατ’ ουσία το κράτος μας» αναφέρει το ΕΛΑΜ, προσθέτοντας πως τυχόν κλείσιμο των ΚΑ θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Κύπρο.

Με αφορμή εξάλλου την τηλεοπτική, όπως αναφέρει, κόντρα του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού με τον Πόλυ Πολυβίου ο οποίος ανέφερε, όπως επικαλείται το ΕΛΑΜ, ότι «γνωρίζει ότι το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα πήραν χρήματα από τον Ανδρέα Βγενόπουλο», το ΕΛΑΜ διερωτάται «τι είναι αυτό που εμποδίζει τον Γενικό Εισαγγελέα να κινήσει την διαδικασία για έκδοση του κ. Βγενόπουλου» αλλά και «τι φοβάται η μνημονιακή κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και των ‘υπερπατριωτών’ του ΔΗΣΥ και δεν προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα για την προσαγωγή του Ανδρέα Βγενόπουλου»

Κλείνοντας το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ζητά απαιτεί άμεση εξιχνίαση των διαφόρων οικονομικών και όχι μόνο σκανδάλων. «Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει ως το κόκαλο και όλοι όσοι ευθύνονται να οδηγηθούν στην φυλακή, για να καθαρίσει αυτός ο τόπος και το κράτος να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη του λαού του» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα