ΠΕΟ : Τα σχέδια για ανεργία που εξήγγειλε ο Πρόεδρος δεν πείθουν για αλλαγή κατάστασης

19:03 11/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι τα σχέδια που εξήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι “κατά κανόνα επανάληψη των σχεδίων που εφαρμόζει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και των οποίων η υλοποίηση δεν έχει πείσει ότι οδηγεί στην αλλαγή της κατάστασης”.

Στην ανακοίνωση, η ΠΕΟ “καυτηριάζει το γεγονός ότι ενώ είχε συγκληθεί για την ερχόμενη Παρασκευή, 13/12/2013 συνεδρία της Εθνικής

Επιτροπής Απασχόλησης, με θέματα συζήτησης τα οποία προφανώς θα συμπεριλάμβαναν και συζήτηση για τα νέα σχέδια, η συνεδρία ακυρώθηκε και αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που δεν δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο”.

Νέο στοιχείο, σημειώνεται, είναι η δημιουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, του οποίου την αποτελεσματικότητα θα αξιολογήσουμε όταν θα γνωρίζουμε το περιεχόμενο και τους όρους λειτουργίας του, όπως θα αξιολογήσουμε και τα υπόλοιπα σχέδια όταν θα γνωρίζουμε πλήρως το περιεχόμενο τους.

“Με τα σχέδια αυτά ένας αριθμός ανέργων θα τοποθετηθεί σε προσωρινή εργασία και σε επιδοτούμενη κατάρτιση, αξιοποιώντας για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων πόρους από την Ε.Ε.. Αυτά όμως τα σχέδια δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τη δραματική αύξηση της ανεργίας”, προστίθεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα