Έκτακτο: Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα από το χαμένο Μπόινγκ! (ΦΩΤΟ)

10:28 20/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι δύο αντικείμενα που πιθανόν να σχετίζονται με την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται ήδη για δώδεκα ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις.

Λίγο αργότερα οι δορυφορικές φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το CNN «αν αυτό το κομμάτι που είναι τόσο μεγάλο, ανήκει στο αεροπλάνο, ίσως είναι το τμήμα της ουράς» είπε Ντέιβιντ Γκάλο, ο οποίος ήταν στους

επικεφαλής της αναζήτησης για την πτήση της Air France Flight 447, που συνετρίβη το 2009.

Προηγούμενες αναφορές από τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη θάλασσα δεν έχουν αποδειχθεί ότι σχετίζονται με το επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο εξαφανίστηκε πάνω από τη Νοτιοανατολική Ασία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αυτές όμως οι αναφορές έγιναν πριν η περιοχή αναζήτησης επεκταθεί σε δύο μεγάλα τόξα, ένα που εκτείνεται βορειοδυτικά στην Ασία και ένα ακόμη νοτιοδυτικά στον Ινδικό Ωκεανό.

Η επαλήθευση μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να εντοπιστούν και να ελεγχθούν τα αντικείμενα.

Η Malaysia Airlines ενημέρωσε τις οικογένειες των επιβατών σχετικά με τις πληροφορίες που δόθηκαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN.

Η εταιρεία πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στείλει μέλη των οικογενειών στην Αυστραλία, παρά μόνο όταν επιβεβαιωθεί ότι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό προέρχονται από την πτήση MH370.

Η ανακοίνωση της Αυστραλία επιβεβαιώνεται και από την Μαλαισία. «Δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα