Mε τον Ντάουνερ συναντήθηκε ο Μπαν-Κι Μουν

09:37 20/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Έκθεση από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ αρχές Απριλίου με τις εισηγήσεις του για το Κυπριακό, ζήτησε από τον πρώην ειδικό του σύμβουλο, ο ΓΓ των ΗΕ σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση ήταν σύντομης διάρκειας. Όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή στα Ηνωμένα Έθνη, λόγω της αναχωρήσεως του Γενικού Γραμματέα για τη Μόσχα, η συνομιλία του με τον κ. Ντάουνερ ήταν ολιγόλεπτη και καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον κ. Ντάουνερ

να του υποβάλει έκθεση στις αρχές του Α π ρ ι λ ί ο υ και προ της ανακοίνωσης του διορισμού του στο Λονδίνου, με τις εισηγήσεις του για τις εξελίξεις στο κυπριακό, συμπεριλαμβανομένου και αν θεωρεί χρήσιμο, το διορισμό αντικαταστάτη του, ή αν τα καθήκοντα μπορούν να καλύπτονται πλήρως από τη Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ απέφυγε να πει ο,τιδήποτε για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μπαν-Ντάουνερ, καθώς θεωρείται εσωτερική διαδικασία του ΟΗΕ.

Σήμερα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναμένεται να συνεχίσει τις αποχαιρετιστήριες συναντήσεις με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ θα διεξαχθεί σύσκεψη , παρουσία του Βοηθού ΓΓ Τζέφρι Φέλτμαν.

Ο κ. Ντάουνερ θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη αργά το βράδυ. Ως γνωστόν αναμένεται στην Κύπρο στις 25 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα