Δοκιμαστική θεραπεία με εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα αποκαθιστά για πρώτη φορά τη χαμένη αίσθηση

19:03 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δοκιμή με εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα που διεξάγεται στην Ελβετία πέτυχε κάτι το οποίο προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στους ίδιους τους ερευνητές: επανέφερε σε έναν βαθμό την αίσθηση σε παράλυτους ασθενείς, σε σημεία του σώματος τα οποία ήταν εντελώς «αναίσθητα» εξ αιτίας τραυματισμού του νωτιαίου μυελού.

Η θεραπεία, η οποία αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρεία StemCells, δοκιμάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μπάλγκριστ της Ζυρίχης στην Ελβετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μόνη δοκιμή με εμβρυϊκά

βλαστικά κύτταρα για τη θεραπεία τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης που διεξάγεται παγκοσμίως μετά τη διακοπή μιας αντίστοιχης δοκιμής από την επίσης αμερικανική Geron πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Δύο στους τρεις ασθενείς

Στο πλαίσιο της δοκιμαστικής θεραπείας 20 εκατομμύρια νευρωνικά εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα εγχύθηκαν σε τρεις ασθενείς με παράλυση, απ’ ευθείας στις τραυματισμένες περιοχές του νωτιαίου μυελού. Η έγχυση των κυττάρων, τα οποία προέρχονταν από δωρεές εμβρυϊκού εγκεφαλικού ιστού, πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τεσσάρων ως οκτώ μηνών μετά τον τραυματισμό του κάθε ασθενούς. Παράλληλα χορηγήθηκαν στους εθελοντές ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο απόρριψης των βλαστικών κυττάρων….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα