Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών από τη Cyta

18:43 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαγωνισμούς και σειρά ενεργειών προγραμματίζει η Cyta με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, στις 17 Μαΐου, επιδιώκοντας να δώσει έμφαση στη σχέση των νέων με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το θέμα που έχει οριστεί από τη Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνιών για τη φετινή επέτειο αφορά περισσότερο την παρουσία των γυναικών

στο χώρο της τεχνολογίας και είναι «Γυναίκες και Κορίτσια στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Προστίθεται ότι η Cyta, παρουσιάζοντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη το πλαίσιο των φετινών ενεργειών της, ανακοίνωσε την έναρξη δύο διαγωνισμών, με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες, Παραμύθι και Σύγχρονη Πραγματικότητα» και «Tech A Story».

Παράλληλα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, η Cyta παρουσιάζει, ως κύριος χορηγός, το 3ο Συνέδριο και Εκθεση Πληροφορικής και Τεχνολογίας, που διοργανώνει η εταιρεία IMH.

Ο Πρόεδρος της Cyta Στάθης Κιττής έδωσε, στον χαιρετισμό του, ιδιαίτερη έμφαση στους διαγωνισμούς, σημειώνοντας ότι η επιλογή της Cyta στηρίχθηκε στο γεγονός ότι για τους νέους, η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί καθημερινό και χρήσιμο εργαλείο.

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, προστίθεται, ο Επιθεωρητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης Μάριος Μιλτιάδους συνεχάρη τη Cyta για τις ενέργειές της, ενώ κάλεσε τους μαθητές να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Οι διαγωνισμοί ξεκινούν στις 17 Μαΐου και ολοκληρώνονται, στις 15 Ιουνίου για τους μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης και στις 17 Ιουλίου για τους μαθητές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, φοιτητές και εθνοφρουρούς, ενώ ειδική επιτροπή θα βραβεύσει τις δώδεκα καλύτερες συμμετοχές με τη νέα σχολική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα