Ο Πρόεδρος εγκαινίασε το υπερσύγχρονο ”Φιλοξενία” ενόψει προεδρίας

18:23 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντικό εθνικό στόχο αποτελεί για την Κύπρο η διεκπεραίωση με επιτυχή τρόπο της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, εγκαινιάζοντας την Τρίτη τις υπερσύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις στο ”Φιλοξενία”.

Σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα που όλοι θα πρέπει να κερδίσουμε είναι η κατάλληλη αξιοποίηση του ”Φιλοξενία” προς το δημόσιο συμφέρον

και μετά που θα πέσει η αυλαία της κυπριακής προεδρίας στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι μια επιτυχημένη Προεδρία θα συσσωρεύσει αποθεματικό κύρους και συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα μας επιτρέψει να εξαργυρώσουμε στη συνέχεια και κάλεσε όλους – πολιτικές δυνάμεις, οργανωμένα σύνολα και τους απλούς συμπολίτες -σε συστράτευση και συνεργασία για την επιτυχή έκβαση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος.

”Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ για να τελέσουμε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία» και του Κέντρου Τύπου “CyPress”. Στους χώρους του υπερσύγχρονου αυτού Συνεδριακού Κέντρου θα κτυπά η καρδιά της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης”, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο χώρο θα διοργανωθούν πέραν των 100 συναντήσεων με τη συμμετοχή περισσότερων από 20.000 ατόμων από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχε η πολιτική βούληση και η αποφασιστικότητα για αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης για διεξαγωγή μιας καθόλα επιτυχημένης Προεδρίας του Συμβουλίου.

”Πιστεύω ακράδαντα ότι η επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου θα αναδείξει ακόμη περισσότερο και θα επιβεβαιώσει το ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι”, υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι η προεδρεύουσα χώρα είναι ουσιαστικά υπεύθυνη για τη συνολική οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία των εργασιών του Συμβουλίου, είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου και αναλαμβάνει τη διοργάνωση και προεδρία όλων των υπουργικών συναντήσεων, καθώς και των συνεδριάσεων των διαφόρων ομάδων εργασίας του Συμβουλίου, που η Συνθήκη ορίζει ότι εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας της εξαμηνιαίας, εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου.

Στο εν λόγω πλαίσιο, συνέχισε ο Πρόεδρος, η προεδρία προωθεί τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προέρχονται πρωτίστως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διαπραγματεύεται συμβιβαστικές λύσεις μεταξύ των κρατών μελών, αλλά και εκ μέρους των κρατών μελών, κατά τη διαδικασία συναπόφασης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

”Αναντίλεκτα, για τη διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων αυτών, η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα απαιτείται να διαθέτει τις απαιτούμενες κτηριακές υποδομές. Υποδομές, οι οποίες να μπορούν να φιλοξενήσουν τις διάφορες συναντήσεις και παράλληλα να προσφέρουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας και φιλοξενίας τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους λειτουργούς του Τύπου, που καλύπτουν επί συνεχούς

Keywords
Τυχαία Θέματα