Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά το αδιέξοδο της σύσκεψης υπό Παπούλια

18:12 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για «κλίμα αλαζονείας, τυχοδιωκτισμό και μικροκομματισμό», έκανε λόγο στη δήλωσή του μετά από την τελευταία άκαρπη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλους τους Ελληνες πολίτες να διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης για να αντιληφθούν τα λεγόμενά του και πρόσθεσε ότι ορισμένοι παρερμήνευσαν

τη θέληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις κάλπες της 6ης Μάη και προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι το κόμμα του ηττήθηκε στις εκλογές και ότι εξαρχής με απόλυτη αίσθηση ευθύνης τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και δέχτηκε να στηρίξει και μια κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά όλες οι προσπάθειες του έπεσαν στο κενό, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν αρνητικός» και ο κ. Κουβέλης επέμενε να συμμετάσχει στο οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προτεινόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Καμμένος, Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατέθεσε πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης από το κόμμα του με συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και άξονες τους οποίους γνωστοποίησε, αλλά κάτι τέτοιο, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν έγινε δεκτό γιατί δεν ήταν αυτή η εντολή ελληνικού λαού από τις κάλπες.

«Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος καταλήγοντας ότι «πάμε αναγκαστικά σε εκλογές , ας πάμε ενωμένοι και για όνομα του Θεού, ας μην πάμε προς το χειρότερο».

Την πρότασή του για σχηματισμό «οικουμενικής κυβέρνησης» επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος της.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι αυτή η κυβέρνηση θα έπρεπε να σχηματιστεί με άξονες την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την έναρξη διαδικασίας αποδέσμευσης από το μνημόνιο, γιατί αυτοί οι άξονες αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μάη, και να στηρίζεται σε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να συμμετέχουν φερέγγυα πρόσωπα που θα την υποστηρίζουν με την παρουσία τους.

Κατά τον κ. Κουβέλη, σε αυτή την κυβέρνηση θα έπρεπε να συμμετάσχουν και οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της αποδέσμευσης από το μνημόνιο και εκείνες που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Δήλωσε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς απορρίφθηκε και ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στη λύση της κυβέρνησης τεχνοκρατών, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ προσπάθησε να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσους την τίμησαν με την ψήφο τους και θα προσπαθήσει να συνεχίσει να το πράττει αλλά και ότι «έκανε ό,τι μπορούσε για να μην προσφύγει η χώρα και πάλι σε εκλογές». Κατέληξε ότι μπορεί να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους αλλά και ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία επέρριψε την κύρια ευθύνη για το μη σχηματισμό κυβέρνησης ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος, αφού άφησε αιχμές για το γεγονός ότι το κόμμα του δεν κλήθηκε στις προηγούμενες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ότι κατέθεσε και πάλι τα επτά βασικά σημεία τ

Keywords
Τυχαία Θέματα