ΕΥΡΩΚΟ: Η απομάκρυνση Ντάουνερ θα πρέπει να τεθεί ως προαπαιτούμενο για επανέναρξη των συνομιλιών

14:40 28/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παράγοντα ο οποίος υπόσχεται αποτυχία στο Κυπριακό χαρακτήρισε σήμερα τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας, σηεμιώνοντας πως ως εκ τούτου η ε/κ πλευρά θα πρέπει να θέσει εμπράκτως προς τα ΗΕ την απομάκρυνσή του ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις

του μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Λευκωσία, στην οποία εκπροσώπησε το ΕΥΡΩΚΟ, και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον κ. Ντάουνερ να έχει στείλει επιστολή προς την ΕΕ, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι το ΕΥΡΩΚΟ έχει πολλές φορές υποδείξει ότι ο κ. Ντάουνερ με τη συμπεριφορά του τείνει να καταντήσει ο ίδιος πρόβλημα για το Κυπριακό.

Πρόσθεσε πως «ανάμεσα σε όλα τα άλλα που θέτει η ε/κ πλευρά ως προαπαιτούμενα για να μπορέσει να επαναρχίσει η διαδικασία των συνομιλιών με προοπτική επιτυχίας, θα πρέπει να προστεθεί και η απαίτησή μας, η οποία και θα πρέπει να είναι έμπρακτη προς τα ΗΕ, για απομάκρυνση του κ. Ντάουνερ».

«Ο κ. Ντάουνερ είναι ένας παράγοντας ο οποίος όχι μόνο δυσκολεύει τα πράγματα πριν από την έναρξη των συνομιλιών , αλλά ένας παράγοντας ο οποίος υπόσχεται αποτυχία στο Κυπριακό και γι΄ αυτό πρέπει να φύγει», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα της σημερινής επετείου του ΟΧΙ, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι σήμερα τιμούμε το έπος του 1940 με ανάμεικτα συναισθήματα, περηφάνια για το τότε και προβληματισμό για το σήμερα, υποδεικνύοντας ότι σε τέτοιες επετείους οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ο Ελληνισμός σήμερα πρέπει να αντλήσει παραδείγματα από εκείνη την εποχή, καθώς το βασικό μήνυμα αυτής της επετείου είναι πως όταν στους Έλληνες κυριαρχούν η ενότητα, η πίστη, τα ιδανικά και οι αρχές τότε κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος.

«Σήμερα οφείλουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το παράδειγμα των αγωνιστών και των ηρώων του 1940 αλλά και όλων των αγώνων του Ελληνισμού να αντλήσουμε δύναμη, κουράγιο και υπομονή, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό και να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι για την πατρίδα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα