Χωρίς κοινό ανακοινωθέν δεν θα μπούμε σε διάλογο για το Κυπριακό, επανέλαβε ο Ιωνάς Νικολάου

13:09 28/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε πως αν δεν πιεστεί η Τουρκία για την ύπαρξη κοινού ανακοινωθέντος στο οποίο να επαναλαμβάνονται βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να εισέλθει σε διάλογο.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ύστερα από τους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για άλλη μια φορά έχει επαναλάβει το σαφές μήνυμα σε όλους αυτούς που ασκούν πιέσεις ότι ο κυπριακός ελληνισμός αντέχει σε κάθε πίεση, δεν πτοείται με τα προβλήματα

που προκύπτουν από την κρίση και θα αγωνιστεί με πολλή θέληση αλλά και προσοχή ούτως ώστε ένας διάλογος που θα αρχίσει να είναι διάλογος που θα δίνει ελπίδα κατάληξης. Μιας κατάληξης η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τόπο μας όπως αυτά έχουν καθιερωθεί μέσα από την Οικουμενική Διακήρυξη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε.

Ο Υπουργός πρόσθεσε πως «δεν μπορούν οι Ελληνες της Κύπρου να ζουν και να απολαμβάνουν στον τόπο των προγόνων τους λιγότερα ανθρώπινα δικαιώματα από αυτά τα οποία έχουν καθοριστεί στην Οικουμενική Διακήρυξη και για την οποία οι πρόγονοι μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν σε όλα τα μέρη του κόσμου».

Γι’αυτό, ανέφερε «ας βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι ασκούν σήμερα πιέσεις πως αν δεν πιεστεί η Τουρκία για να μπορέσουμε να έχουμε ένα ανακοινωθέν στο οποίο να επαναλαμβάνονται βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτό το διάλογο».

Αναφερόμενος στο μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο κ. Νικολάου είπε ότι «οι αγώνες των Ελλήνων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και των Κυπρίων Ελλήνων που συστρατεύτηκαν με τις δυνάμεις των Ελλήνων και των άλλων που αντιστάθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των δυνάμεων του άξονα ας φωτίζουν τη δική μας προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που αφορούν την οικονομική κρίση αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουμε για επανένωση της πατρίδας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα