Βρέθηκε ο μικρός Μπεν;

Το βίντεο έχει τραβηχτεί στην Κύπρο το Μεγάλο Σάββατο, τον Μάιο του 2013 και δείχνει ένα νεαρό που εικάζεται ότι είναι ο μικρός Μπεν να κάθεται αμίλητος στην εκκλησία φορώντας μια ριγωτή μπλούζα. Ο άνθρωπος που διακρίνεται στο βίντεο είναι σύμφωνα με όσους τον έχουν δει πανομοιότυπος με σκίτσο που είχε φτιάξει πριν από λίγο καιρό η Σκότλαντ Γιάρντ ως προς το πώς μπορεί να είναι σήμερα ο μικρός Μπεν.

Δίπλα

είναι ένα μεσήλικας Ρομά με άσπρο πουκάμισο και μια μελαχρινή νεαρή κοπέλα, η οποία δείχνει επίσης Ρομά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι έρευνες ξεκίνησαν σε δύο σημεία, αυτά που υπέδειξε από την αρχή η Ιντερπόλ, την Λεμεσό και το Παραλίμνι. Το ένα σημείο είναι η περιοχή του Αγίου Αντωνίου στην Λεμεσό, μέρος όπου διαμένουν πολλοί Ρομά, αλλά και Τουρκοκύπριοι.Το δεύτερο είναι περιοχή του Παραλιμνίου, στο σημείο που συνοδεύει με τα κατεχόμενα.

Ήδη, πάντως, έχουν ενημερωθεί όλα τα οδοφράγματα από ελληνοκυπριακής πλευράς, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια ή έρευνα γίνεται από την Αστυνομία, μπορεί να γίνει μόνο σε ελεύθερες περιοχές. Δικαιοδοσία και (έστω και μερικό) έλεγχο σε κατεχόμενη περιοχή, έχει μόνο η τουρκοκυπριακή αστυνομία και τα Ηνωμένα Εθνη, ενώ η κυπριακή αστυνομία μπορεί να διεξάγει έρευνες σε κατεχόμενη περιοχή, μόνο κατόπιν παρέμβασης των Ηνωμένων Εθνών.



Keywords
Τυχαία Θέματα