ΕΥΡΩΚΟ: Αποτροπή μέτρων λιτότητας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

15:02 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY


Στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα η κυπριακή ομάδα πρέπει να αποτρέψει μέτρα λιτότητας και φορολογίες που θα επιδεινώσουν την ανάπτυξη και θα αυξήσουν την ανεργία, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας, προσθέτοντας ότι «αυτά που έπρεπε να κάνουμε από χρόνια μόνοι μας στην οικονομία και το κράτος, θα μας επιβληθούν από την Τρόικα

με μνημόνιο».

Στο σημείο που έχουμε φτάσει, ανέφερε, πρώτη προτεραιότητα είναι να πετύχουμε όρους μνημονίου, που δεν θα πλήττουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αγγίζουν τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της λειτουργίας του κράτους.

«Ο δρόμος που ανοίγει η Τρόικα είναι δύσκολος. Όμως διατηρούμε ακόμα μια τελευταία ευκαιρία να σπάσουμε τα αποστήματα, να ξεριζώσουμε τις καταχρήσεις, να εξισορροπήσουμε τις ανισότητες και να φτιάξουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Ο χρηματοοικονομικός τομέας, συνέχισε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, προσθέτοντας ότι αν οι κυβερνώντες ενεργούσαν έγκαιρα, σήμερα αντί να ψάχνουμε να πουλήσουμε τη Λαϊκή θα μπορούσαμε να είχαμε συνένωση ή συγχώνευσή της με άλλη κυπριακή τράπεζα και θα είχαμε έτσι ένα μεγάλο, ισχυρό και βιώσιμο τραπεζικό σχήμα κυπριακών συμφερόντων. Αυτό δεν έγινε και σήμερα το ξεπούλημα της Λαϊκής Τράπεζας είναι η εύκολη λύση, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα