Εφηβεία και δερματολογικά προβλήματα

15:37 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ακμή
Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που συναντάται στους έφηβους είναι η ακμή. Αν και σχεδόν όλοι οι έφηβοι υποφέρουν από σπυράκια και ήπια ακμή, οι βαρύτερες περιπτώσεις ακμής προκαλούν σημαντικά σωματικά και ψυχικά σημάδια. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολυάριθμες θεραπευτικές επιλογές διαθέσιμες για την αντιμετώπιση των ουλών της ακμής.
«Όπως και με κάθε ιατρική παρέμβαση, όσο νωρίτερα γίνει τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα ως προς τις ουλές της ακμής», τονίζει ο δερματολόγος

Bruce Katz, MD, Eπίτιμος Κλινικός Καθηγητής Δερματολογίας, του College of Physicians and Surgeons του Πανεπιστημίου Columbia, New York City. Εκτός του ότι επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα, με την έγκαιρη αντιμετώπιση της ακμής απαιτείται και μικρότερης έντασης και διάρκειας αντιμετώπιση.

Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις που ακολουθούν χρησιμοποιούνται μόνες ή σε συνδυασμό ανάλογα με τη φύση και τη σοβαρότητα των ουλών και μπορούν να αποκαταστήσουν την ομαλή εμφάνιση ακόμα και σε ένα άσχημα παραμορφωμένο πρόσωπο.

Οι δημοφιλέστερες από αυτές τις νέες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες είναι οι ακόλουθες :

• Lasers : Διάφορα συστήματα laser χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση και αναδιαμόρφωση των ουλών ακμής. Τα δύο συχνότερα χρησιμοποιούμενα είναι το Erbium : YAG laser, που είναι άριστο για λείανση μεγάλης ακρίβειας και το CO2 laser, που σφίγγει το κολλαγόνο κάτω από το δέρμα προκειμένου να διορθωθούν οι βαθύτερες ουλές….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα