Τορναρίτης- Γονείς Δημοτικής συζήτησαν τα προβλήματα στα σχολεία

14:28 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης συζήτησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Τορναρίτη αντιπροσωπεία της παγκύπριας συνομοσπονδίας γονέων δημοτικής εκπαίδευσης με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρύσανθο Πιερή.

Οι γονείς θέτουν μεταξύ άλλων θέμα επαρκούς στελέχωσης των σχολείων, ασφάλειας στα σχολεία-εργοτάξια

αλλά και αρωγής του κράτους στους άπορους μαθητές. Ο κ. Τορναρίτης δήλωσε ότι η χρονιά-όνειρο για την οποία μίλησε χθες ο Υπουργός Παιδείας “ήταν ένα όνειρο που δεν έγινε πραγματικότητα”.

Ο κ. Πιερή χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση, λέγοντας ότι η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να θέσει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της για τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει στα δημοτικά.

Αναφέρθηκε στην έγκαιρη στελέχωση, λέγοντας ότι «και πάλι φέτος έχουμε γίνει μάρτυρες της καθυστέρησης από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στο να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα στελέχωσης και μιλάμε ιδιαίτερα για το θέμα των αντικαταστάσεων, σήμερα έχουμε τάξεις σε σχολεία που δεν έχουν αναπληρωθεί δάσκαλοι είτε γιατί απουσιάζουν με άδεια μητρότητας ή για άλλους λόγους».

Πρόσθεσε ότι η αναπλήρωση, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, λέγοντας ότι είναι ανησυχητικό για μια βδομάδα μετά την έναρξη της χρονιάς τα παιδιά να μένουν χωρίς δασκάλους στις τάξεις.

Ο κ. Πιερή είπε ότι εξίσου σοβαρό είναι και το θέμα της αναπλήρωσης όλων των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει πρόωρη αφυπηρέτηση την περασμένη σχολική χρονιά. Πρόκειται είπε για μεγάλο αριθμό και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομη διευθέτηση.

Αναφέρθηκε ακόμη στη μη έγκαιρη επίδοση στα παιδιά των σχολικών εγχειριδίων και βιβλίων και στη συνεχιζόμενη οικοδομική εργασία σε διάφορα σχολεία θέτοντας θέμα ασφάλειας των παιδιών.

«Υπάρχουν αρκετά σχολεία όπου σήμερα γίνονται οικοδομικές εργασίες, αντισεισμικές αναβαθμίσεις και επεκτάσεις, εκεί και όπου χρειάζεται να γίνουν σύμφωνα με προγραμματισμό, και  να μην αφεθούν σε βάθος χρόνου λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως να ληφθεί υπόψη η ασφάλεια των παιδιών μας μέσα στα σχολεία, πρέπει να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών», σημείωσε.

Για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο κ. Πιερή είπε ότι πρέπει τα εξαγγελλόμενα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν και να μην υπάρξει αναβολή στο βωμό της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Πιερή αναφέρθηκε και στο θέμα της εμπλοκής των συνδέσμων γονέων στη λειτουργία των σχολείων, ιδιαίτερα στην κάλυψη δαπανών λειτουργίας των σχολείων από τα ταμεία συνδέσμων.

«Ως σύνδεσμοι γονέων πάντοτε βοηθήσουμε τα σχολεία και τους άπορους μαθητές, αλλά εκείνο που δεν πρέπει να απαιτηθεί από τους συνδέσμους γονέων είναι να καλυφθούν ανάγκες για τις οποίες το κράτος είναι υπεύθυνο να προσφέρει μέσα στα πλαίσια της δωρεάν δημόσιας, εκπαίδευσης», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «θέλουμε να τονίσουμε και να πούμε στους συνδέσμους γονέω

Keywords
Τυχαία Θέματα