Δύσκολα αντιληπτή η αντίδραση ΑΚΕΛ στην προσπάθεια ελέγχου της ΚΡΕΤΥΚ, δηλώνει ο Υπ. Ενέργειας

21:53 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ ενάντια στην προσπάθεια για αποτελεσματικό έλεγχο της ΚΡΕΤΥΚ από τη Γενική Ελέγκτρια, δηλώνει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του τέως Υπουργού Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη.

“Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω σήμερα”, δηλώνει ο κ. Λακκοτρύπης, αναφέροντας ότι “η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από την επιτυχή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας

στην Αίγυπτο, όπου υπεγράφησαν σημαντικότατες συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και συμφωνία για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία και κατοχυρώνει περαιτέρω τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Ο κ. Συλικιώτης ομιλεί για γεγονότα. Αναφέρεται μήπως στα πραγματικά γεγονότα ή στα `γεγονότα`, όπως τα ερμηνεύει το ΑΚΕΛ κατά το δοκούν;” ερωτά ο κ. Λακκοτρύπης.

“Για σκοπούς αποκατάστασης των πραγματικών γεγονότων”, συνεχίζει “παραθέτω τα εξής: Στο μνημόνιο του Νοεμβρίου 2012, που συνομολόγησε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, στο κεφάλαιο 2 γίνεται ρητή αναφορά ότι `κατά την περίοδο του προγράμματος, έσοδα από μετρητά πέραν των προβλέψεων του προγράμματος, περιλαμβανομένων απροσδόκητων κερδών, θα χρησιμοποιηθούν για μείωση του χρέους` και, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του Μαρτίου του 2013 με την Τρόικα, η Κυβέρνησή μας διαπίστωσε αυτό το τραγικό λάθος, με βάση το οποίο όλα τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα διατίθεντο για τη μείωση του χρέους”.

Η τότε Κυβέρνηση, όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Λακκοτρύπης, “πρόσθεσε την υποσημείωση ότι `οποιεσδήποτε ροές εσόδων, που συνδέονται με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, εξετάζονται στο τμήμα 5.6, σημείο 3` το οποίο ουσιαστικά αναφέρεται στο Ταμείο Υδρογονανθράκων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα