Καταστροφές στις μπανανοφυτείες στην επαρχία Πάφου

20:19 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το χθεσινό κύμα ψύχους δεν άφησε ανεπηρέαστους τους γεωργούς της επαρχίας Πάφου. Σήμερα νωρίς το πρωί οι μπανανοπαραγωγοί της Πάφου διαπίστωσαν πως από τους δυνατούς ανέμους και τον παγετό τεράστιες εκτάσεις μπανανοφυτειών καταστράφηκαν.

Στην περιοχή Πέγειας εκτιμάται ότι οι καταστροφές στις φυτείες μπανανών είναι τεράστιες και αγγίζουν το 80%.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκαν το απόγευμα οι επαρχιακοί γραμματείς των αγροτικών οργανώσεων Παναγροτικού και ΠΕΚ, οι οποίοι

θα ετοιμάσουν υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρμόδιο Υπουργό, ενημερώνοντας τους για το μέγεθος της καταστροφής και ζητώντας από αυτούς την άμεση στήριξη των πληγέντων.

Ο πρόεδρος των Μπανανοπαραγωγών Γεώργιος Κόνικκος ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ανέφερε ότι η καταστροφή στις μπανανοφυτείες ίσως να φθάνει το 80%.

Οι σφοδροί άνεμοι και η μεγάλη διάρκεια τους, είπε, έχουν προκαλέσει καταστροφή. Ο κ. Κόνικκος σημείωσε ακόμη πως η μπανανοκαλλιέργεια πρέπει να στηριχθεί.

“Ζητούμε από την Κυβέρνηση, συνέχισε την άμεση ενίσχυση των μπανανοπαραγωγών, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιέργειά τους”, είπε.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, κατέληξε, θα γίνει συγκέντρωση μαζί με τις αγροτικές οργανώσεις και τους βουλευτές και θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση άμεση ενίσχυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα