Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα υποβληθεί το προσχέδιο μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

21:08 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014 θα υποβληθεί το προσχέδιο της μελέτης των εμπειρογνώμων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, απαντώντας σε σημερινή δήλωση του επικεφαλής για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ.

“Περί τα τέλη Μαρτίου 2014″, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χάσικος, “θα υποβληθεί η τελική μελέτη και, μέχρι τον Ιούνιο του 2014, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αποφασίσει για

το μοντέλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα υιοθετηθεί”.

“Υποχρέωσή μας είναι”, συνεχίζει ο Υπουργός Εσωτερικών, “να επιλέξουμε εκείνο το μοντέλο, που θα μεγιστοποιεί το εθνικό δημόσιο συμφέρον, προς όφελος, πάντοτε, του πολίτη”.

“Τα θέματα, που εγείρει στη δήλωσή του το ΑΚΕΛ”, όπως αναφέρεται στην απάντηση του κ. Χάσικου, “έχουν απαντηθεί κατ’ επανάληψη από τον Υπουργό Εσωτερικών”.

“Εξ άλλου”, προσθέτει ο κ. Χάσικος, “τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

“Κατά τα άλλα”, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών, “όλες οι παράμετροι αυτού του ζητήματος είναι γνωστές στους άμεσα ενδιαφερομένους, εφ` όσον εξακολουθεί, από τη μια, ο διάλογος στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν, πέραν των θεσμοθετημένων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι και των κομμάτων, ενώ, από την άλλη, τρέχει το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων, τις οποίες έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα