Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις και κλοπές από εκκλησίες

19:34 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε δύο συλλήψεις, ενός 37χρονου Σύρου και της Πολωνής γυναίκας του επίσης 37 χρόνων, για υπόθεση κλοπών ιερών σκευών, κυρίως ασημένιων, προχώρησε η Αστυνομία.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου δεν αποκλείουν να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση αφού πέραν των αντικειμένων που έχουν βρεθεί και έχουν ταυτοποιηθεί με διαρρήξεις οκτώ διαφορετικών εκκλησιών στην επαρχία Πάφου, βρέθηκε στην κατοχή τους και η λειψανοθήκη του ιερού ναού

της Αγίας Μαύρης στο Κοιλάνι Λεμεσού.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Νίκος Τσαππής δήλωσε ότι αξιολογώντας πληροφορίες μέλη του ΤΑΕ Πάφου ερεύνησαν χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα διαμέρισμα στη συνοικία του Μουταλου στο οποίο διαμένει 37χρονος Σύρος με την συνομήλικη σύζυγο του από την Πολωνία. Στο διαμέρισμα τους εντοπίστηκαν διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι έχουν κλαπεί από εκκλησίες κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου το τελευταίο διάστημα. Στο ίδιο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης η λειψανοθήκη και χρηματικό ποσό 1100 ευρώ σε χαρτονομίσματα και σε κέρματα.

Οι δυο ένοικοι του διαμερίσματος αρνούνται κάθε ανάμειξη στις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών εκκλησιαστικών αντικειμένων από ιερούς ναούς κοινοτήτων της επαρχίας και δίνουν διάφορους ισχυρισμούς. Ο κ. Τσαππής δήλωσε ότι τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν οδηγούν στην εξιχνίαση αρκετών υποθέσεων διαρρήξεων εκκλησιών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν αναζητούνται συνεργάτες τους, σημείωσε ότι αξιολογούνται μαρτυρίες και διάφορα στοιχεία που έχουν προκύψει και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα