Παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ζητούν οι εργαζόμενοι στο Σφαγείο Κοφίνου

18:32 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση απευθύνουν οι εργαζόμενοι ΣΕΚ και ΠΕΟ του Σφαγείου Κοφίνου προς τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου να παρέμβει προς την Κυβέρνηση, ώστε να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τους εργαζόμενους άλλων δημοσίων οργανισμών που οδηγούνται σε κλείσιμο. Ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων και μεταφορά του προσωπικού σε άλλους οργανισμούς του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Θύματα του κρατισμού και του λαϊκισμού του πολιτικού συστήματος», χαρακτήρισε

από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου τις 55 οικογένειες των εργαζομένων στο Σφαγείο. Είπε ότι κατανοεί πλήρωσε το αίτημά τους, αλλά δεν δεσμεύεται για την ικανοποίησή του και ανέφερε ότι προκρίνει τη λύση του στρατηγικού επενδυτή.

Αντιπροσωπεία εργαζομένων των δύο συντεχνιών είχε το απόγευμα συνάντηση για το θέμα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, στα γραφεία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι αποτελεί λανθασμένο μοντέλο η απόφαση του κράτους να γίνει, πέραν των άλλων, και σφαγέας. Το αποτέλεσμα, συνέχισε είναι άλλη μια τάξη εργαζομένων να καταντήσει θύμα του κρατισμού, καθώς και μια ακόμη μαύρη τρύπα, την οποία θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, με περίπου 35 εκ. ευρώ συσσωρευμένων χρεών και ζημιών.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι για μερικούς μήνες δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, κάτι που χαρακτήρισε ως απαράδεκτη πρακτική για κάθε εργοδότη, πολύ περισσότερο για το κράτος. «Μπορεί για κάθε τρείς μήνες που δουλεύουν να πληρώνονται έναν» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτές οι εκκρεμότητες για τα δεδουλευμένα πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατό».

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν ούτε σεντ ως Ταμείο Προνοίας αν απολυθούν, «γιατί ο εργοδότης τους, το κράτος, δεν μερίμνησε όσα χρόνια δούλευαν να είχε δημιουργήσει αποθεματικό για το Ταμείο Προνοίας τους».

Συμπλήρωσε ότι τα κράτος πρέπει να έχει σχέδιο όταν αποφασίζει για το κλείσιμο ενός οργανισμού, ενώ στην περίπτωση του Σφαγείου, είπε ότι θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην αναζήτηση ενός ιδιώτη επενδυτή, με ευθύνη να αντλήσει προσωπικό από τους εργαζόμενους που εργάζονται για χρόνια στο κρατικό Σφαγείο.

Στις δικές του δηλώσεις ο Ανδρέας Ηλία, Γενικός Γραμματέα της ΟΗΟ-ΣΕΚ είπε ότι «δεν υπάρχει προοπτική» και «το σφαγείο οδηγείται προς κλείσιμο». Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεσμεύτηκε για αποκατάσταση της εργοδότησης μέρους του προσωπικού υπό τον νέο ιδιοκτήτη-ενοικιαστή.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου είπε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και η Κυβέρνηση έχουν ανακοινώσει το κλείσιμο του Σφαγείου, χωρίς προηγουμένως να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, ενώ πρόσθεσε ότι ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να παρέμβει, ώστε να μην θυματοποιούνται οι εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα