ΔΗΣΥ: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε μια ανεύθυνη και ασυνεπή Κυβέρνηση

21:16 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή σε «μια ανεύθυνη και ασυνεπή Κυβέρνηση που μας έχει οδηγήσει σε οικονομικά αδιέξοδα», δήλωσε το απόγευμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τις προσλήψεις στη δημόσια υπηρεσία.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το κόμμα του αναγνωρίζει ως δικαιολογημένες τις ανάγκες, ειδικά στον τομέα της Υγείας, τις οποίες και θα στηρίξει, ωστόσο δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση «για μαζικές προσλήψεις στο σύνολο σχεδόν της δημόσιας υπηρεσίας», κάνοντας

λόγο για «διόγκωση της ήδη διευρυμένης και πολυδάπανης κρατικής μηχανής».

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να εξετάσει κάθε δικαιολογημένο αίτημα για πρόσληψη στη δημόσια υπηρεσία, αλλά «δεν θα δώσει λευκή επιταγή σε μια κυβέρνηση αναξιόπιστη και ασυνεπή».

Είπε ακόμη ότι οι Κυβερνώντες «ξέχασαν ότι δεσμεύτηκαν για μια μόνο πρόσληψη έναντι τεσσάρων αφυπηρετήσεων», προσθέτοντας ότι «το λογαριασμό βέβαια θα τον πληρώσουν οι πολίτες, όπως έχουν ήδη πληρώσει με τους νέους φόρους, τις περικοπές επιδομάτων από όσους έχουν ανάγκη και τα χρέη που επιβαρύνουν την οικονομία μας».

Σε αναφορές του ΑΚΕΛ ότι η Βουλή καθυστέρησε να εξετάσει αιτήματα για προσλήψεις εκτάκτων δημοσίων υπαλλήλων και ότι συνεπώς φέρει την ευθύνη για τα προβλήματα στα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που προσδιόριζε ανάγκες λήφθηκε στις 28 Φεβρουαρίου και διαβιβάστηκε ως νομοσχέδιο στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

Είπε περαιτέρω ότι αν υπάρχει ευθύνη για την καθυστέρηση, αυτή βαραίνει την Κυβέρνηση και όχι τη Βουλή.

«Εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση χρειάστηκε τρεις σχεδόν μήνες για να αποφασίσει τι χρειάζεται, η Βουλή είναι έτοιμη, μεθαύριο Πέμπτη, σε διάστημα λιγότερο των τριών βδομάδων, να τοποθετηθεί», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση θεώρησε ως πιο επείγον να ζητήσει την αποδέσμευση των κονδυλίων για το ιδιωτικό αεροσκάφος του Προέδρου, παρά να προσδιορίσει τις ανάγκες για την δημόσια υγεία και μετά ζητούν και τα ρέστα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα