Το ΑΚΕΛ χαιρέτισε την επιστολή Μπέρμαν προς Χίλαρι Κλίντον

19:42 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δια του Εκπροσώπου Τύπου του Γιώργου Λουκαΐδη το ΑΚΕΛ χαιρέτισε σήμερα την επιστολή του Αμερικανού Γερουσιαστή Χάουαρντ Μπέρμαν προς την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον για θέματα που σχετίζονται με την αρνητική στάση της Τουρκίας σε ό,τι έχει να κάνει με την Κύπρο, αποδίδοντας την όλη εξέλιξη και στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί

ο Πρόεδρος της ΔΗμοκρατίας.

«Το ΑΚΕΛ καλωσορίζει και χαιρετίζει την ενέργεια του Αμερικανού Γερουσιαστή Χάουαρντ Μπέρμαν να αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον» δήλωσε στα γραφεί του κόμματος ο Γιώργος Λουκαΐδης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε θετικό το περιεχόμενο της επιστολής Μπέρμαν προς την κ. Κλίντον τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την ουσία του κυπριακού προβλήματος και τον αρνητικό ρόλο της Τουρκίας, τις απειλές της Αγκυρας σε σχέση με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της αλλά και την ανάδειξη της προσπάθειας της Τουρκίας για δημογραφική αλλαγή στην κατεχόμενη περιοχή.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ασφαλώς δεν είναι τυχαία, και η οποία σίγουρα είναι αποτέλεσμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας όλο αυτό το διάστημα και που σχετίζεται και με την αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ αλλά και τις ίδιες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεδομένων των συναντήσεων που πραγματοποίησε με παράγοντες του εβραϊκού λόμπι κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

«Ο κ. Μπέρμαν δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, είναι σημαντικός παράγοντας στο εβραϊκό λόμπι και βεβαίως ένα σημαντικό μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα