Δέος εργαζομένων για εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές

19:52 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές δεν έχουν πεισθεί ότι μόνο με τις δικές τους θυσίες θα σωθεί ο εθνικός αερομεταφορέας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), προσθέτοντας ότι η ΠΟΑΣ και η κοινή γνώμη ”παρακολουθούν με δέος και ανησυχία τα όσα διαδραματίζονται στις Κυπριακές Αερογραμμές”.

”Τα όσα συμβαίνουν δεν είναι πλέον πρωτόγνωρα. Τα ζήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια και συνοδεύονταν πάντα με την ίδια επωδό ότι ‘οι θυσίες που επιβάλλονται είναι για τη διάσωση του εθνικού μας μεταφορέα και την επιβίωση

της εταιρίας’, και καλούν συνεχώς τους εργαζόμενους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων”, σημειώνει η ΠΟΑΣ.

Προσθέτει ότι ”το πρόβλημα παρουσιάστηκε και τα προηγούμενα χρόνια και πάλι το Υπουργείο Εργασίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, προτείνει στις συντεχνίες του προσωπικού να αποδεχτούν μείωση του προσωπικού, μείωση των μισθών και επιδομάτων, μείωση των ετήσιων αδειών, μείωση της άδειας ασθενείας, αύξηση των ωρών εργασίας και άλλα”.

”Είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο βάρος από τις αποκοπές, αν όχι ολόκληρο, το επωμίζονται οι πιλότοι”, αναφέρει.

Επίσης, σημειώνει ότι ”δεν αναφέρεται πουθενά στην πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για τις δεσμεύσεις που θα πρέπει να αναλάβει η Κυβέρνηση και η Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών για την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό της εταιρείας και τη διακρίβωση των πραγματικών αιτίων για τα κακώς έχοντα”.

”Δεν είναι αρκετό να καλούν συνεχώς τους εργαζόμενους να επωμίζονται τα βάρη των κακώς εχόντων και η Διοίκηση να συνεχίζει την κακοδιαχείριση και τη διασπάθιση των πόρων της εταιρείας, με αδέξιους και ζημιογόνους χειρισμούς. Οι πιλότοι αντιδρούν κατά κύριο λόγο για τη δεινή κατάσταση που έχουν oδηγηθεί οι Κυπριακές Αερογραμμές και κατά δεύτερο για τα υπόλοιπα θέματα. Δεν έχουν πεισθεί οι εργαζόμενοι ότι μόνο με τις δικές τους θυσίες θα σωθεί ο εθνικός μας μεταφορέας”, αναφέρει.

Επίσης, διερωτάται εάν ”η Κυβέρνηση και η Διοίκηση το έχουν αντιληφθεί ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που μας αποκρύβουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα