ΔΗΚΟ: Μέτρα τώρα ή καταρρέουμε

17:05 23/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Μέτρα τώρα ή καταρρέουμε
Η επιστολή τελεσίγραφο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν, επιβεβαιώνει δυστυχώς για ακόμα μια φορά τις προειδοποιήσεις που το Δημοκρατικό Κόμμα έχει εδώ και καιρό εκφράσει σε σχέση με την πορεία της οικονομίας.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε έγκαιρα, αλλά ούτε και στο βαθμό που έπρεπε για το σύνολο των μέτρων που έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί. Η πολιτική της απραξίας, της ατολμίας, της αναβλητικότητας, αλλά και του φόβου για πολιτικό κόστος, μας οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε πως ο δρόμος έχει πλέον τελειώσει. Βρισκόμαστε

σε αδιέξοδο. Είτε παίρνουμε μέτρα τώρα για να επανέλθουμε σε ορθή πορεία, είτε μπαίνουμε στο Μηχανισμό Στήριξης, με όλες τις αρνητικές συνέπειες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα μέτρα που θα επιβληθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι κάτι περισσότερο από επώδυνα, αλλά και πολλαπλάσια των θυσιών που σήμερα πρέπει να γίνουν από όλους για τη διάσωση της οικονομίας.

Επιπρόσθετα, η ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης θα ανοίξει τον δρόμο για κορύφωση των πιέσεων προς την Κυπριακή Δημοκρατία για αποδοχή απαράδεκτων και επικινδύνων προτάσεων για άρον-άρον κλείσιμο του κυπριακού.

Για το ΔΗ.ΚΟ. η ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης δεν είναι επιλογή. Είναι αυτοκτονία.

Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Τώρα είναι η ώρα όπου όλοι θα κριθούμε στα δύσκολα.

Όλοι μαζί, κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συλλογικότητα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να καταρτίσουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων.

Ένα πακέτο μέτρων που θα στοχεύει στη μείωση των κρατικών δαπανών, στη συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου και στην παροχή κινήτρων για ενθάρρυνση της ανάπτυξης.

Μεμονωμένες, αποσπασματικές και ερασιτεχνικές ενέργειες και αποφάσεις που απλά εξυπηρετούν τις όποιες ιδεολογικές θεωρήσεις και που δεν λαμβάνουν υπόψη το σύγχρονο περιβάλλον και την ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το αυξάνουν.

Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την επιβολή πρόσθετων φορολογικών, αλλά με την παροχή κινήτρων που μπορούν να θέσουν ξανά την κυπριακή οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι η ώρα επιτέλους να σταματήσουν κάποιοι είτε να λαϊκίζουν είτε να φοβούνται να αναλάβουν το όποιο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Μπροστά στο ευρύτερο καλό, οι όποιες μικρόψυχες κομματικές ή πολιτικές επιδιώξεις πρέπει να παραμεριστούν.

Οι απλοί πολίτες αυτό αναμένουν από όλους μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνουμε εκτεθειμένοι στη συνείδηση του κυπριακού λαού.

Δηλώσεις Προέδρου της Τουρκίας

Κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί η δήλωση του κ. Γκούλ. Άθλια δεν είναι η Ε.Ε. αλλά η προσέγγιση του Τούρκου Προέδρου και η παντελής έλλειψη σεβασμού προς την ίδια την Ε.Ε. που επιδιώκει να γίνει μέλος.

Ο κ. Γκούλ έχοντας προφανώς απωλέσει το μέτρο και μη μπορώντας να χωνέψει πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα προεδρεύσει της Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα