Άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων από τις ασφαλιστικές εταιρείες

17:05 23/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Εκ νέου συζήτηση του θέματος των υψηλών ασφαλίστρων που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στους ηλικιωμένους για σκοπούς ασφάλισης του αυτοκινήτου τους έγινε στην Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Βουλής υπό την Προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής Αντρέα Φακοντή, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Στη συνεδρία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών, εκπρόσωποι των συνταξιούχων και άλλοι αρμόδιοι φορείς. Εκ μέρους της ΕΚΥΣΥ παρευρέθηκε ο Γ.Γ. Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος κατέθεσε τις θέσεις της Οργάνωσης, τις

οποίες έθεσε υπόψην και στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού με επιστολή που απέστειλε από τον Μάρτιο του 2011 στον Πρόεδρό της.

Όπως ανέφερε στην παρέμβασή του ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητα των ηλικιωμένων άλλα και τα ψηλά ασφάλιστρα που απαιτούν από τα άτομα 70 ετών και άνω για σκοπούς ασφάλισης των αυτοκινήτων τους συνιστούν παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Ανταγωνισμού.

«Το ενδεχόμενο να παραβιάζεται ο σχετικός Νόμος προκύπτει από το γεγονός ότι ενώ με βάση στοιχεία της Αστυνομίας δεν είναι οι συνταξιούχοι που εμπλέκονται στα πιο πολλά ατυχήματα, οι ασφαλιστικές εταιρείες κατά ομοιόμορφο τρόπο, που αφήνει την υποψία ότι μεταξύ τους υπάρχει προσυνεννόηση και συμφωνία, αυξάνουν τα ασφάλιστρα ιδιαίτερα τους συνταξιούχους 70 χρονών και άνω», είπε.

Όπως σημείωσε ο Κ. Σκαρπάρης, το ζήτημα αυτό ηγέρθη έπειτα από επανειλημμένα παράπονα συνταξιούχων που έχει δεχτεί η Οργάνωση. Επεσήμανε επίσης ότι μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και το γεγονός ότι πλέον το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις τιμές των ασφαλίστρων, οι Ασφαλιστικές εταιρείες «τιμωρούν» τους συνταξιούχους 70 χρονών και άνω αυξάνοντας σημαντικά χρόνο με το χρόνο το κόστος για τη ασφάλιση των αυτοκινήτων τους.

Τόνισε επίσης ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι συνταξιούχοι αντιδράσουν και ακυρώσουν την ασφάλεια τους από μια εταιρεία και αποταθούν σε άλλη για να τους ασφαλίσει, τότε αντιμετωπίζουν την άρνηση.

Τέλος, ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ προέβη σε καταγγελία όπου συγκεκριμένη Ασφαλιστική εταιρεία υπερδιπλασίασε τα ασφάλιστρα συνταξιούχου από 284 ευρώ σε 591 ευρώ ενώ ο εν λόγω άνθρωπος δεν είχε ποτέ ατύχημα μέχρι σήμερα.

Παρόμοια καταγγελία έκανε προς την Επιτροπή Εργασίας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων, Αντώνης Πρωτοπαπάς.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής Α. Φακοντής δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ξανασυζητηθεί το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα