Δικαίωση περιμένει η Ομάδα Αδικημένων Μαθητών και Γονιών

14:43 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μαθητές και γονείς από την ομάδα Αδικημένων Μαθητών και Γονιών αναμένουν μέχρι σήμερα δικαιοσύνη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με τη “μεγάλη αδικία που έγινε πριν τρεις μήνες, όταν το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να δώσει τις μονάδες άσκησης των Μαθηματικών σε όλους τους εξεταζόμενους,

λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας της (άσκηση 5, μέρος Β).

Όπως είναι γνωστό, μόνο 21 τελειόφοιτοι από τους περίπου 3.000 που παρακάθισαν στην εξέταση αυτή, έλυσαν τη συγκεκριμένη άσκηση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Ομάδας Αδικημένων Μαθητών και Γονιών, Κλεάνθης Ερωτοκρίτου είπε πως μαθητές και γονείς προτίθενται να καταγγείλουν το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή – όπως – είπε αυτό που έγινε δεν αδικεί μόνο τους Κύπριους μαθητές, αλλά αδικεί όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές που διεκδικούν μια θέση σε ένα πανεπιστήμιο.

Όπως είπε ο κ. Ερωτοκρίτου, η Ομάδα Αδικημένων Μαθητών και Γονιών «προσπάθησε να επικοινωνήσει και τηλεφωνικώς και γραπτώς, καθώς και μέσω της δικηγόρου τους με τον Υπουργό Παιδείας, αλλά καμία απάντηση».

«Πιστεύω πως δεν φταίει ο Υπουργός Παιδείας, αλλά κάποιοι άλλοι καρεκλοκένταυροι που είναι μέσα στο Υπουργείο και έκαναν το λάθος. Ο Υπουργός αύριο μπορεί να φύγει. Οι άνθρωποι όμως που θα μείνουν εκεί μπορεί να ξανακάνουν το ίδιο λάθος πάλι», είπε ο κ. Ερωτοκρίτου.

Σύμφωνα με επιστολή, που απέστειλε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012, η Ομάδα Αδικημένων Μαθητών και Γονιών προς τον Υπουργό Παιδείας αναφέρεται ότι «επειδή ο νόμος δεν προνοεί αναγωγή και επέμβαση στους βαθμούς, οι υπεύθυνοι βρήκαν ένα παραθυράκι, μιαν άλλη λύση ότι αφού δεν υπήρχε λάθος στη συγκεκριμένη εξέταση, με πρόφαση ότι η τελευταία άσκηση του γραπτού (άσκηση 5, μέρος Β) είχε χαμηλό δείκτη διάκρισης, αποφάσισαν να την ονομάσουν προβληματική και να δώσουν σε όλους τους μαθητές τις δύο στις είκοσι μονάδες, που άξιζε η άσκηση».

«Με αυτό τον τρόπο», συνεχίζει η επιστολή, «η πλειοψηφία των μαθητών, που δεν άγγιξε καν την άσκηση ή απλά δεν την έλυσε, βρέθηκε με δύο μονάδες επιπλέον απ’ ό,τι θα έπαιρναν κανονικά.  Με αυτή την απόφαση αδικήθηκε η μειοψηφία (είτε έλυσε ολόκληρη την άσκηση, είτε μερικώς) και υπήρξε στρέβλωση στους βαθμούς και στην κατάταξη των μαθητών».

Όπως προσθέτει η Ομάδα Αδικημένων Μαθητών και Γονιών στην επιστολή της «η απόφαση να δοθούν όλες οι μονάδες σε όλους τους μαθητές για την τελευταία άσκηση της εξέτασης άφησε τους πολλούς ικανοποιημένους και τους λίγους δυσαρεστημένους  με αισθήματα έντονης αδικίας.

Συνεχίζει αναφέροντας πως «το Υπουργείο και ο Υπουργός τηρούν σιγή ιχθύος στις διαμαρτυρίες των  μαθητών και γονέων που ούτε καν απάντησαν ούτε μία από τις δεκάδες επιστολών διαμαρτυρίας των».

Ο κ. Ερωτοκρίτου εξέφρασε την ελπίδα όπως το Υπουργείο Παιδείας αναθεωρήσει την απόφαση του και δικαιώσει και τους μαθητές που σπατάλησαν χρόνο και έλυσαν ολόκληρη την άσκηση ή μέρος αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα