Καταβολές μισθών διαφορετικά θα επανέλθουν με δυναμικά μέτρα

13:25 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

H ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και η ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ προειδοποιούν με επιστολή τους προς τις εταιρείες λεωφορείων πως εάν με το τέλος κάθε μήνα δεν καταβάλλεται έγκαιρα ο μισθός σε όλους τους εργαζομένους τους, καθώς και οι εισφορές που αποκόπτονται για τα διάφορα ταμεία, τότε από την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα πληρωμής, θα παίρνονται δυναμικά μέτρα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες καλούν τις εταιρείες λεωφορείων όπως τερματίσουν άμεσα την εκμετάλλευση του προσωπικού τους, με την εξώθηση

του σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να προωθηθούν δικά τους  συμφέροντα.

Όπως προσθέτουν αναμένουν όπως οι εταιρείες προχωρήσουν σε τέτοιες διευθετήσεις που άμεσα θα λύουν όλα τα προβλήματα, διαφορετικά προειδοποιούν πως δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση της επίλυσης τους με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

«Σε μια τέτοια περίπτωση θα φέρετε ακέραια την ευθύνη για τη δημιουργία προβλημάτων στους επιβάτες σας», συνεχίζουν οι συντεχνίες.

Εξάλλου, σε άλλη επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζου αναφορικά με το θέμα στο Λιμάνι Βασιλικού, οι  ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και η ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ  αναφέρουν πως είναι υποχρεωμένες  να επανέλθουν στη σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται για την ένταξη του Λιμανιού στο Βασιλικό στο νόμο Περί Λιμενεργατών και Αχθοφόρων.

«Έχουμε ήδη συμφωνήσει», αναφέρουν στην ανακοίνωση, «πως πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία για να μπορεί να ενταχθεί το Λιμάνι στο Βασιλικό, στο Λιμενικό Συμβούλιο Λάρνακας και να εξυπηρετείται από τους Λιμενεργάτες Λάρνακας. Συμφωνήθηκε επίσης το περιεχόμενο της τροποποίησης και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η νομική επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου».

Αναφέρουν ακόμα πως «η σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται δημιουργεί έντονες ανησυχίες στους λιμενεργάτες οι οποίοι εκφράζουν την αποφασιστικότητα τους για δυναμικές κινητοποιήσεις για να τερματιστεί η περαιτέρω καθυστέρηση στην προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου».

«Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών σε όλα τα λιμάνια της Κύπρου, παρακαλούμε όπως προωθηθεί άμεσα για ψήφιση το νομοσχέδιο για αποφυγή εργατικής αναταραχής στα λιμάνια, για την οποία δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη», καταλήγει η επιστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα