Δίκαιη αποζημίωση στους τραπεζικούς υπαλλήλους, ζητούν οι Οικολόγοι

18:19 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιη αποζημίωση στους τραπεζικούς υπαλλήλους, μέσα στα πλαίσια του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης, χωρίς ωστόσο αυτή να είναι υπερβολική και να προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι για τους ίδιους «δεν τίθεται θέμα χαριστικών αποζημιώσεων», και προσθέτουν ότι «θα είναι προκλητικό να υπάρξουν μεγαλοστελέχη τραπεζών, κάποιοι από τους οποίους πιθανόν να ευθύνονται και για την κατάσταση, στην οποία

βρισκόμαστε, οι οποίοι μέσα από ένα σχέδιο αποζημιώσεων να τύχουν πριγκιπικών απολαβών και χρυσής αποζημίωσης».

Οι Οικολόγοι διερωτούνται «κατά πόσο τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών, που έλαβαν εκατομμύρια ως αποζημιώσεις, είναι διατεθειμένα να συμβάλουν στις αποζημιώσεις των απλών τραπεζικών υπαλλήλων συμβάλλοντας από την τσέπη τους».

Εξάλλου, το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί θετική εξέλιξη τη διαφαινόμενη απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να διορίσει ποινικούς ανακριτές για πτυχές του οικονομικού σκανδάλου, ενώ παράλληλα απορρίπτει την πρόταση, για κατάργηση της ερευνητικής επιτροπής για το σκάνδαλο της οικονομίας.

Όπως αναφέρει «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες τις οποίες δεν πρόκειται να αναδείξει η ποινική έρευνα», για να προσθέσει ότι «υπάρχουν, επίσης, πολλές πτυχές του σκανδάλου, που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας ή πτυχές για τις οποίες το ελλιπές νομικό κυπριακό πλαίσιο, δεν προνοεί ποινικές ευθύνες».

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο το πεδίο αρμοδιότητας της ερευνητικής επιτροπής σε σχέση με την παράλληλη ποινική έρευνα.

“Ο Πρόεδρος μπορεί να διακηρύσσει από το εξωτερικό ότι θα πληρώσουν οι ένοχο, αλλά αυτή η εκκρεμότητα φαίνεται να θέτει αμφιβολίες στην αξιοπιστία των προεδρικών δηλώσεων. Όσο διατηρείται αυτή η εκκρεμότητα τόσο περισσότερο εξευτελίζεται η έννοια της δικαιοσύνης», καταλήγε η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα