Διαψεύδει ο Οζγκιουργκιούν τη μη πληρωμή τροχαίων προστίμων

15:27 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα πλήρωσα όλα, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν για τα 11 τροχαία πρόστιμα λόγω υπερβολικής ταχύτητας που όχι μόνο δεν πλήρωσε, αλλά φέρεται να προσπάθησε να σβήσει.

Το θέμα απασχόλησε και τον τουρκικό Τύπο και όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η Μιλλιέτ, ο «διευθυντής» του λεγόμενου υπουργείου εξωτερικών, Ουλάς Κιβιλτζίμ απέστειλε επίσημη επιστολή στο «διευθυντή» της «αστυνομίας» για να σβήσει όλα τα πρόστιμα. Η επιστολή αυτή έφτασε στα χέρια του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ) το οποίο τη δημοσίευσε στην προσκείμενη σε

αυτό εφημερίδα Γενί Ντουζέν, όπου σε δηλώσεις του ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων», Μεχμέτ Αβτζί χαρακτήρισε το γεγονός ντροπή. Το πρόστιμο αφορούσε ταχύτητα 86 χλμ με το ιδιωτικό όχημα του λεγόμενου υπουργού, σημειώνεται.

Απαντώντας, ο κ. Οζγκιουργκιούν υποστήριξε ότι το θέμα δεν ήταν εις γνώση του και ο Κιβιλτζίμ επέδειξε «υπερβάλλοντα ζήλο» από μόνος του. «Εχω πολλά πρόστιμα. Τα πλήρωμα όλα μόνος μου». Είπε μάλιστα στο «διευθυντή» του, όπως ανέφερε, ότι εάν συνεχιστεί αυτό το θέμα θα τον απολύσει.

Η Γενί Ντουζέν είχε χθες τίτλο «Τα πλήρωσε» και έγραφε ότι επρόκειτο για 11 συνολικά τροχαία πρόστιμα, παρουσιάζοντας επιστολές της «βοηθού διευθύντριας» της ψευδοαστυνομίας, Περβίν Γκιουρλέρ προς το «υπουργείου εξωτερικών» και τις λεγόμενες δυνάμεις ασφαλείας ότι τα πρόστιμα διαγράφηκαν.

Μιλώντας στη Μιλλιέτ ο κ. Οζγκιουργκιούν δήλωσε ότι δεν ήξερε πως υπήρχε γραπτό αίτημα προς την «αστυνομία». «Βασικά δεν δίνω άδεια για μια τέτοια επιστολή. Ας πάνε στο δικαστήριο, να βγάλει απόφαση και να την εφαρμόσουμε». Σημείωσε δε ότι όταν φεύγει από το γραφείο του δεν χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό όχημα για να πάει σπίτι του, αλλά το ιδιωτικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα