Αναχαιτίστηκαν τα πύρινα μέτωπα στο Βουνί

14:22 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από επίπονες προσπάθειες, τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων, έγινε κατορθωτό να αναχαιτιστούν όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην περιοχή Βουνίου, όπου το πρωί αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

«Δεν υπάρχει μέτωπο με φλόγες το οποίο να προχωρεί, όμως λόγω των σφοδρών ανέμων στην περιοχή αντιμετωπίζουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις», είπε ο κ. Τράγκολας.

Ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δρουν οκτώ εναέρια μέσα και είκοσι πυροσβεστικά οχήματα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες

καθώς και έξι καδενοφόρα οχήματα (οχήματα εφοδιασμένα με αλυσίδες) τα οποία έχουν συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ανακοπή της πυρκαγιάς.

Ο κ. Τράγκολας είπε ότι την Κυριακή η φωτιά κατέκαψε τρία χιλιόμετρα ξηράς και άγριας βλάστησης και σήμερα ένα ακόμη χιλιόμετρο.

Η φωτιά στο Βουνί ξεκίνησε δίπλα από ασφαλτόδρομο και διερευνώνται τα ενδεχόμενα ανθρώπινης αμέλειας ή ακόμη και εμπρησμού, είπε ο κ. Τράγκολας προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν έχουν εντοπιστεί σχετικά τεκμήρια.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Χοιροκοιτία, ο κ. Τράγκολας είπε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο αλλά και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι και αντιμετωπίζονται οι συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τράγκολας είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά στη Χοιροκοιτία ξεκίνησε από χωράφι κατά τη διάρκεια καψαλίσματος και για διευκόλυνση των ερευνών συνελήφθη ένα πρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα