Τριήμερη κράτηση 57χρονου για τη πυρκαγιά στη Χοιροκοιτία

15:17 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον 57χρονου, από τη Χοιροκοιτία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς στην περιοχή Χοιροκοιτίας – Κάτω Δρυ, ύστερα από καψάλισμα του χωραφιού του που βρίσκεται στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «γύρω στη μία χθες το μεσημέρι εξερράγη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Χοιροκοιτίας και Κάτω Δρύ. Με τη λήψη της πληροφορίας μετέβησαν

στη σκηνή πτητικά μέσα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας και κάτοικοι των γύρω περιοχών για κατάσβεση της φωτιάς».

Πρόσθεσε ότι «από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς συστάθηκε ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, η οποία ύστερα από πληροφορία εντόπισε χωράφι που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κάτω Δρυ και Χοιροκοιτίας, όπου σύμφωνα με μαρτυρία αλλά και ευρήματα στη σκηνή, ο ιδιοκτήτης του προσπάθησε να καψαλίσει άγρια βλάστηση. Λόγω των σφοδρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να κατακαύσει 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα από άγρια βλάστηση και δεντρύλια, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα, δύο μέλη της Πολιτικής Αμυνας και δύο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Η Αστυνομία, ύστερα από δικαστικό ένταλμα σύλληψης, συνέλαβε τον 57χρονο ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που εξέδωσε διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησής του.

Ο 57χρονος προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν από την Αστυνομία, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα