Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου

15:12 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι μαθητές των Δημοτικών και προδημοτικών στα θρανία 10 Σεπτεμβρίου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία, για ανάληψη καθηκόντων, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαθητές των δημοτικών και των ειδικών σχολείων

θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα ή ομάδες, αντίστοιχα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Προσθέτει δε ότι οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τις 13.05.

Σε ό,τι αφορά το «Διήμερο Εκπαιδευτικού» στη Δημοτική Εκπαίδευση, το Υπουργείο αναφέρει ότι για τα συνέδρια ή σεμινάρια που θα παρακολουθήσει κάθε εκπαιδευτικός κατά την περίοδο 4-7 Σεπτεμβρίου 2012, θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί με σχετικές εγκυκλίους.

Σύμφωνα με  την ανακοίνωση, τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών που φοιτούσαν και την προηγούμενη χρονιά σε νηπιαγωγείο και τα παιδιά προδημοτικής ηλικίας ( 4 ετών και 12 μηνών μέχρι 5 ετών και 12 ) θα αρχίσουν επίσης τη φοίτησή τους τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου για τα παιδιά αυτά θα λειτουργήσει μέχρι τη 1:05 μμ.

Αναφορικά με τα παιδιά ηλικίας 3 ετών μέχρι 4 ετών και 8 μηνών που δεν φοιτούσαν σε νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά θα αρχίσουν να φοιτούν σταδιακά, σύμφωνα με το πρόγραμμα φοίτησης του κάθε νηπιαγωγείου.

Διευκρινίζει επίσης ότι τα παιδιά αυτά θα φοιτήσουν με βάση ατομικό κλιμακωτό ωράριο, με σταδιακή καθημερινή αύξηση του χρόνου παραμονής τους, μέχρι την πλήρη προσαρμογή τους η οποία έχει ορισθεί μέχρι τη 14 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβεβαίωση των εγγραφών στα Δημοτικά σχολεία και τα δημόσια νηπιαγωγεία έγινε το Μάιο.

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων θα παρουσιαστούν στις 11 Σεπτεμβρίου 

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να παρουσιαστούν στα Γυμνάσια και Λύκεια που θα φοιτήσουν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κατανομή τους σε τμήματα.

Οι ανεξετάσεις και οι κατατακτήριες εξετάσεις για τους μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων θα γίνουν από την 3η μέχρι την 6η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε στους μαθητές πριν τη λήξη της χρονιάς 2011 – 2012 και οι εγγραφές των ανεξεταστέων και άλλων μαθητών θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, τα κέντρα διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων για τα Λύκεια και για τα Γυμνάσια κατά πόλη είναι :

Λευκωσία: Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου και Γυμνάσιο Σταυρού

Λεμεσός: Λύκειο Αποστόλων  Πέτρου και Παύλου και Γυμνάσιο Καθολικής

Λάρνακα: Λύκειο Μακαρίου Γ΄ και Γυμνάσιο Δροσιάς

Πάφος:  Λύκειο Μακαρίου και Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου

Αμμόχωστος: Λύκειο Παραλιμνίου και Γυμνάσιο Παραλιμνίου

Κέντρα διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων για τους μαθητές των Τεχνικών Σχολών 

Keywords
Τυχαία Θέματα