Δέσμευση Γ. Λιλλήκα για κατοχύρωση της ίσης μεταχείρισης των εκ μητρογονίας προσφύγων

19:03 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δέσμευσή του δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, ότι θα κατοχυρωθεί και θα διασφαλισθεί η ίση μεταχείριση και στην περίπτωση των εκ μητρογονίας προσφύγων.

Μετά από συνάντηση μίας περίπου ώρας με αντιπροσωπεία της Κίνησης Προσφύγων – Εκτοπισμένων Μανάδων, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι θα αναμένει, σε δέκα περίπου ημέρες, να έχει και τις προτάσεις της Κίνησης στα άλλα ζητήματα που αφορούν τον προσφυγικό κόσμο και θα μελετήσει αυτές τις προτάσεις “με ιδιαίτερη προσοχή”.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Κίνησης Προσφύγων

– Εκτοπισμένων Μανάδων, Μαρκέλλα Ησαΐα – Τσιάκκα, ανέφερε ότι η συζήτηση με τον κ. Λιλλήκα έγινε “στο πλαίσιο συναντήσεων με τους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας για το θέμα των εκ μητρογονίας προσφύγων και την παραβίαση της αρχής της ισότητας ως προς τις εκτοπισμένες μανάδες”.

“Είχαμε σήμερα συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον κύριο Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος”, είπε η κ. Ησαΐα Τσιάκκα, “έχει κατανοήσει πλήρως το πρόβλημα και έχει δεσμευθεί ότι θα εγκύψει στο θέμα με όλη τη σοβαρότητα και σεβασμό προς τους πρόσφυγες γενικότερα”.

Νέα συνάντηση, όπως ανέφερε η κ. Ησαΐα Τσιάκκα, θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου και σε αυτή τη συνάντηση θα δοθούν οι θέσεις της Κίνησης Προσφύγων – Εκτοπισμένων Μανάδων και για το γενικότερο προσφυγικό πρόβλημα αλλά και ειδικότερα για το ζήτημα των εκ μητρογονίας προσφύγων.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε “ικανοποίηση και ευχαριστίες για την ενημέρωση της οποίας έτυχε», δηλώνοντας ότι “ως θέση αρχής”, ο ίδιος θεωρεί πως “σε ένα κράτος Δικαίου υπάρχει και πολιτική και ηθική υποχρέωση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, στο πολιτικό, στο κοινωνικό και στο οικονομικό”.

“Από πλευράς δικής μου”, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, “η δέσμευση είναι ότι η ίση μεταχείριση και στην περίπτωση των εκ μητρογονίας προσφύγων θα κατοχυρωθεί και θα διασφαλισθεί”.

“Θα αναμένω με ιδιαίτερη χαρά”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “να έχω και τις προτάσεις και στα άλλα ζητήματα που αφορούν τον προσφυγικό μας κόσμο και θα τα μελετήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα