Τέσσερις πτήσεις των ΚΑ θα επηρεαστούν από τη στάση εργασίας των πιλότων

19:02 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών θα επηρεαστούν αύριο από την τετράωρη στάση εργασίας των πιλότων της εταιρείας, οι οποίοι, παρά τη μεσολάβηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνάντηση με τις συντεχνίες των πιλότων σήμερα και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης, προχωρούν με τα απεργιακά μέτρα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, η κ. Χαραλάμπους

υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση με στόχο να άρουν οι πιλότοι τα απεργιακά μέτρα.

Η CY 346 Λάρνακα – Λονδίνο, η οποία θα αναχωρήσει στις 1315 αντί στις 1015 όπως ήταν προγραμματισμένη και η CY 347 Λονδίνο (Χήθροου – Λάρνακα) η οποία θα αναχωρήσει στις 1525 αντί στις 1425.

Η CY 386 (Λάρνακα – Παρίσι) η οποία θα έφευγε στις 1020πμ θα φύγει στις 1320 και η CY387 από Παρίσι, η οποία αντί στις 1500 θα φύγει στις 1800, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, η μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας απαντά στο 9% που ζητούν οι πιλότοι να επαναφερθεί. Η Υπουργός έδωσε παράταση για να μπορέσουν οι πλευρές να τοποθετηθούν μέχρι τις 20 Απριλίου.

Η πρόταση, είπε ο κ. Κυριάκου, αναφέρει ότι η εταιρεία άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τη συντεχνία για τους πλεονασμούς και ο διάλογος για αυτό το θέμα να ολοκληρωθεί πριν τις 20 Απριλίου.

Το τρίτο σημείο της πρότασης, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΚΑ, αφορά την προσκόμιση επιχειρησιακού πλάνου από πλευράς της εταιρείας και προτείνεται όπως η εταιρεία προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τη συντεχνιακή πλευρά. Στα πλαίσια αυτά, εξήγησε ο κ. Κυριάκου, να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμπερίληψης αντισταθμιστικών μέτρων στο προσωπικό. Επίσης, η πρόταση της Υπουργού, πρόσθεσε, σημειώνει ότι μέχρι τις 20 Απριλίου δεν θα πρέπει να ληφθεί οποιοδήποτε μονομερές μέτρο από οποιαδήποτε πλευρά.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι η πρόταση υποβλήθηκε μετά από συζήτηση και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να πουν τις απόψεις τους. Οι τέσσερις συντεχνίες και η εταιρεία δέχθηκαν την πρόταση, εκτός από τους πιλότους οι οποίοι – σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου – δήλωσαν ότι θα επιμένουν στα απεργιακά τους μέτρα με την τετράωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν για αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα