Δεν σχολιάζει η Συνεργατική Κεντρική τις δηλώσεις της ΕΤΥΚ

12:33 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

«Ουδέν σχόλιο περί των δηλώσεων της ΕΤΥΚ» ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού Νικόλας Χατζηγιάννης, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΤΥΚ.

Ως προς το αν θα επιδιωχθεί νέα συνάντηση με την συνδικαλιστική οργάνωση, ο κ. Χατζηγιάννης

είπε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οτιδήποτε» και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία με το 90% των εργαζομένων, η οποία όπως είπε «θα τιμηθεί».

Ανέφερε εξάλλου ότι η Συνεργατική Κεντρική επικεντρώνεται στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο, όπως είπε, «βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Συμπλήρωσε ότι το σχέδιο, το οποίο έχει υποβληθεί στην Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται ήδη στα χέρια της Τρόικας, ενώ αύριο θα γίνει και μια πρώτη συνάντηση με το κλιμάκιο των δανειστών.

«Αύριο θα συζητηθεί και θα ακολουθήσει τον δρόμο του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» είπε ο κ. Χατζηγιάννης, δηλώνοντας παράλληλα αισιοδοξία για την πορεία που ακολουθεί ο Συνεργατισμός.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην ουσία που είναι η σταθεροποίηση και ανάκαμψη του Συνεργατισμού και οι συνεργατικές ιδέες» είπε.

Πρόσθεσε ότι «δουλεύουμε και σκεφτόμαστε σύμφωνα με το πνεύμα του Συνεργατισμού, το οποίο βάζει τα συμφέροντα των πολλών πάνω από τα συμφέροντα των λίγων» και «επικεντρωνόμαστε στα πολύ θετικά σημεία τα οποία βλέπουμε με το σχέδιο αναδιάρθρωσης».

Δήλωσε εξάλλου ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα εξοικονομήσεων αποτελεί μια συνιστώσα του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει κλειδώσει. «Το πλαίσιο έχει κλειδώσει και μένει η υλοποίηση», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα