Δεν απάντησε ο Υπ. Υγείας στα ερωτήματά μου, δηλώνει η Ε. Χαραλαμπίδου

16:14 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα ερωτήματά μου ήταν συγκεκριμένα και σε αυτά δεν έχει δώσει απαντήσεις μέχρι σήμερα ο Υπουργός Υγείας, αναφέρει η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε ανακοίνωσή της, μετά από την απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη, αναφορικά με την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους.

«Τα ερωτήματα μου ήταν συγκεκριμένα και σε αυτά δεν έχει δώσει απαντήσεις μέχρι σήμερα ο Υπουργός Υγείας και περιορίστηκε να πει, σύμφωνα με

τις σημερινές του δηλώσεις, ότι δεν είναι αρμόδιος ο ίδιος ή το υπουργείο του να κρίνει τις περιπτώσεις της αποστολής ασθενών στο εξωτερικό κατά τα προηγούμενα χρόνια”, αναφέρει σε γραπτή της δήλωσε η κ. Χαραλαμπίδου.

Προσθέτει ότι «αυτό που ζήτησα από τον κ. Υπουργό δεν είναι να κρίνει, που θα έπρεπε να ήταν σε θέση να το πράξει, αλλά να παραδώσει τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί».

«Έχω υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας που αφορούν τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό κατά τα έτη 2008 – 2010 και για τα οποία αναμένω γραπτώς απαντήσεις ως είθισται να πράξει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου» αναφέρει στη γραπτή της δήλωση η κ. Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με τη Βουλευτή του ΑΚΕΛ, «ειδικά το 2010 είχε παρατηρηθεί μια ανεξέλικτη άνοδος των δαπανών ύψους 43εκ. ενώ ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έτος ήταν στα 35εκ. και επισημάνσεις είχαν γίνει και στις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας».

«Επισημαίνω την παραδοχή του Υπουργού Υγείας ότι όντως αφαίρεσε την εξουσία έγκρισης αποστολής ασθενών στο εξωτερικό από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Διονύσιο Μαυρονικόλα, ισχυριζόμενος φόρτο εργασίας», καταλήγει η δήλωση της κ. Χαραλαμπίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα