Τανέρ Γιλντίζ: Σημαντικός στρατηγικός μας εταίρος η Ρωσία

15:42 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μπορεί με την Ρωσία να μην συμφωνούμε σε όλα τα πολιτικά ζητήματα και να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, όμως η στρατηγική μας συνεργασία συνεχίζεται και το Κρεμλίνο είναι ένας ισχυρός συνομιλητής δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον να υπάρξουν περισσότερα κοινά έργα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Σημείωσε ότι τα έργα που πρόκειται

να υλοποιηθούν με τη Ρωσία αλλά και άλλες χώρες στην περιοχή, στόχο έχουν την ανάπτυξη όχι μόνο της ίδιας της περιοχής αλλά και της ΕΕ.

Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη ότι η Αγκυρα αξιοποιεί την γεωγραφική της θέση τόσο προς ανατολάς όσο και προς δυσμάς, λέγοντας ότι σε ότι αφορά τον τομέα της ενέργειας η χώρα του έχει μια φιλελεύθερη αγορά .

“Ακολουθούμε συγκεκριμένη πολιτική και διαπιστώνουμε ότι έχουμε τις περισσότερες απευθείας επενδύσεις, τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν θα ενώσουν τις χώρες του νότου και του βορρά καθώς και της ανατολής και της δύσης μέσω των αγωγών μας”, ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι έχει διευκρινιστεί το νομικό πλαίσιο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες με υπογραφή συμβολαίων με τον ιδιωτικό τομέα σε ότι αφορά έργα που σχετίζονται με το φυσικό αέριο.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, το μερίδιο του ιδιωτικού τομέα έχει ανέλθει στο 55-56 τοις εκατό από 34 τοις εκατό πριν από μια δεκαετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα