Χαιρετισμός του ΠτΔ σε εκδήλωση προς τιμή της Ελένης Ιωσήφ, Αρχηγού Σχολής Ναυτικών Δυνάμεων Ελλάδας

19:24 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελένη, με τις υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και το άριστο ήθος της, έκανε το πανελλήνιο να μιλά με ενθουσιασμό για την πολλά υποσχόμενη μέλλουσα Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρέλαβε την τιμημένη σημαία της σχολής της, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την Ελένη Ιωσήφ, την πρώτη γυναίκα αρχηγό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Ελλάδας.

Σε χαιρετισμό του απόψε

στην εκδήλωση προς τιμή της Ελένης Ιωσήφ, που διοργανώθηκε στο Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, τον οποίο ανέγνωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τέτοιες επιτυχίες δεν αποτελούν τυχαίο γεγονός, υποδεικνύοντας πως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο σύγχρονο περιβάλλον της έντονης ανταγωνιστικότητας, οι διακρίσεις είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς.

«Είναι θυσία πολύτιμου προσωπικού χρόνου, αφοσίωση και πίστη στο σκοπό, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Αυτοεκτίμηση αλλά και σεβασμός προς τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα και στηρίζουν τις προσπάθειες σου. Είναι επίγνωση του καθήκοντος και της υψηλής αποστολής που καλείται να φέρει εις πέρας ο κάθε νέος και νέα που αποδέχεται αυτοπροαιρέτως να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας», σημείωσε.

Υπέδειξε ωστόσο πως η πρωτιά, από την άλλη, δεν είναι αυτοσκοπός και ότι η αξία της μειώνεται κατακόρυφα όταν πίσω της κρύβονται ιδιοτελή κίνητρα και πράξεις που τραυματίζουν το ευ αγωνίζεσθαι, “όταν δεν υπάρχει η αποδοχή από τους συναδέλφους και τους υφισταμένους, και η μοναχική πορεία προς την κορυφή στερείται ανθρωπιάς και βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη».

Σημείωσε επίσης ότι «η δική μας Ελένη εφάρμοσε τις αρχές και τις ηθικές αξίες με τις οποίες οι πρωτεύσαντες στεφανώνονται παράλληλα με το αριστείο της ανθρωπιάς».

«Κατέβαλε τεράστια και ειλικρινή προσπάθεια με μοναδικά όπλα της τη θέληση και τον προσωπικό κόπο. Αξιοποίησε τις μεγάλες της δυνατότητες και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. Τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την οικογένειά της, τους ανθρώπους που την εμπιστεύτηκαν αλλά και τη χώρα μας», ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς την Ελένη Ιωσήφ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αγωνίσθηκε και κατάφερε να αποδείξει σε όλους ότι σε μιαν εποχή που οι αξίες δοκιμάζονται, η προσπάθεια απαξιώνεται και η ανθρωπιά φθίνει, υπάρχει ακόμα θέση στην αξιοπρέπεια και στο όραμα. «Η επιτυχία σου αντανακλά στον κάθε νέο μας και δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα στην κοινωνία μας. Υπόσχεται ένα ευοίωνο μέλλον για την ημικατεχόμενη πατρίδα μας και δίκαια αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση», πρόσθεσε, εκφράζοντας προς την Ελένη Ιωσήφ τα θερμά του συγχαρητήρια και ευχές για κάθε επιτυχία.

Ευχαρίστησε τέλος θερμά τους διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης, την Ελληνική Τράπεζα και το Δικηγορικό Γραφείο Χριστόδουλου Βασιλειάδη, για την ευγενή πρωτοβουλία να τιμήσουν την Ελένη Ιωσήφ για τη μεγάλη της επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα