Αύριο ορκίζεται στα κατεχόμενα η νέα «βουλή»

17:09 11/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μόνο επτά είναι οι παλιοί «βουλευτές» στη νέα «βουλή» που ορκίζεται αύριο στα κατεχόμενα μετά την εκλογική διαδικασία της 28ης Ιουλίου.

Όπως παρατηρεί στο πρωτοσέλιδό της η τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα», τα τελευταία 20 χρόνια η εικόνα της «βουλής» έχει αλλάξει πολύ και από τότε μέχρι τώρα, μόνο επτά από τους 50 έμειναν. Πρόκειται για τους Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ (ΡΤΚ), Ομέρ Καλιοντζού (ΡΤΚ), Χουσείν Αγκολεμλί (ΚΚΔ), Σερντάρ Ντενκτάς (ΔΚ), Μουσταφά Αραμπατζίογλου (ΔΚ), Αχμέτ Κασίφ (πρώην ΚΕΕ,

νυν ΔΚ), Ουνάλ Ουστέλ (ΚΕΕ). Αυτούς γράφει η εφημερίδα στα κατεχόμενα τους ονομάζουν gadimici (μέλη, άτομα που βρίσκονται πάντα εκεί).

Εξάλλου, στο πρωτοσέλιδό της η «Κίπρις» με τίτλο «Ο πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η λύση» γράφει ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από τη νέα «βουλή» και τη νέα «κυβέρνηση» που θα σχηματισθεί πριν απ’ όλα να τοποθετήσουν στην ατζέντα τους το Κυπριακό. Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα εκπρόσωποι οκτώ συνδικαλιστικών οργανώσεων στα κατεχόμενα ζήτησαν το κυπριακό πρόβλημα να είναι ο πρώτιστος στόχος στην νέα περίοδο και υπογράμμισαν ότι αναμένουν μια συμφωνία για μια λύση ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεων των ΗΕ. Ζητούν επίσης από τη νέα «κυβέρνηση» με την άμεση έναρξη των καθηκόντων της να αναλάβει δράση για το πρόβλημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια και να δώσει ένα τέλος σε αυτό.

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι για να αποφεύγονται οι προεκλογικές πολιτικές μετακινήσεις να αλλάξει ο «νόμος» για τα πολιτικά κόμματα και τις «εκλογές». Ζητούν τέλος να κρατήσουν οι πολιτικοί τον λόγο που έδωσαν προεκλογικά και δηλώνουν ότι θα τους παρακολουθούν γι’ αυτό.

Στην «Κίπρις» μίλησαν οι Σενέλ Ελτζίλ, των Τ/κ δασκάλων, ο Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ των Τ/κ καθηγητών, ο Σαμί Ντιλέκ της Kamu – Is («εργαζόμενοι στο δημόσιο»), ο Μεχμέτ Σείς της Den Is (ομοσπονδία εργαζομένων), Μεχμέτ Οζκαρντάς της Kamu Sen («δημοσίων λειτουργών»), Αρσλάν Μπιτσιακλί της Turk Sen (ομοσπονδία συντεχνιών τ/κ εργαζομένων),ο Αχμέτ Καπτάν της KTAMS («δημόσιοι υπάλληλοι») και ο Σιενέρ Οζμπουράκ της Memur Sen (συντεχνία τ/κ υπαλλήλων), που είναι οι ηγεσίες των κύριων, μεγάλων συνδικάτων στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα