Περδίκης: Η ε/κ υποχωρητικότητα εκτρέφει την τουρκική αδιαλλαξία

15:49 11/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σημερινό μνημόσυνο των πεσόντων της Τηλλυρίας μάς υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα του Κυπριακού δεν είναι το αν θα υποβάλλει η ελληνοκυπριακή πλευρά την πιο δελεαστική λύση ή πρόταση προς τους Τούρκους, ανέφερε ο βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του για την υπόθεση της Αμμοχώστου, στον Παχύαμμο.

Όσο υποχωρητική και να είναι η πρόταση μας, είπε, αν δεν υπάρχει από την πλευρά της Τουρκίας εγκατάλειψη της επεκτατικής της πολιτικής που σηματοδοτείται από το 1963- 64 μέχρι σήμερα,

τότε δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά μορφή θετικής εξέλιξης στο Κυπριακό.

Όσο περισσότερο γίνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά υποχωρητική τόσο περισσότερο εκτρέφεται η αδιαλλαξία της Τουρκίας, είπε, προσθέτοντας πως δεν αξίζει «να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αν θα είναι η Α ή η Β πρόταση πιο υποχωρητική προς την Τουρκία, όταν η ίδια η Τουρκία δεν έχει επιδείξει ακόμη την παραμικρή ένδειξη ότι δέχεται οτιδήποτε αφορά την Αμμόχωστο».

Οικονομία

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του και αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Περδίκης, κάλεσε την κυπριακή ηγεσία να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εφαρμόσει πολιτικές τιμωρίας και δικαιοσύνης όχι αύριο αλλά χθες.

Δυστυχώς, συνέχισε, αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή είναι επιβράβευση αυτών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή, προσθέτοντας πως «τους βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από την Ερευνητική Επιτροπή, κουστουμαρισμένοι, όμορφοι και ωραίοι, ρίχνει ο ένας το φταίξιμο πάνω στον άλλο, και μετά αποχωρούν, για να χαρούν τα άνομα τους κέρδη».

Κανονικά, συνέχισε, «έξω από την Ερευνητική Επιτροπή θα έπρεπε να υπάρχει μια κλούβα, και να τους μαζεύει όλους αυτούς και να τους παίρνει προφυλακιστέους».

Παρατήρησε επίσης «μετά λύπης», πως δεν υπάρχει τιμωρία, προσθέτοντας πως στον τραπεζιτικό τομέα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

Ο σοβαρός κίνδυνος, είπε, είναι όλα αυτά τα λεγόμενα μη εξυπηρετούμενα χρέη τα οποία οι εγγυήσεις τους είναι συνήθως ακίνητη ιδιοκτησία, να περάσουν στα χέρια των λεγόμενων Depress Funs.

Κάλεσε τον Κύπριο πολίτη να αντιληφθεί ότι εκεί που είχε δανειστεί απ μία τράπεζα που ήξερε τον τραπεζίτη, από το συνεργατισμό αύριο αυτό το δάνειο πιθανόν να περάσει στα χέρια μίας ξένης τράπεζας, ενός κερδοσκοπικού οργανισμού, επιφέροντας τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στον καθένα απ’ εμάς αλλά και στην κυπριακή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα