Άσμουσεν: «5-6 δις το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας»

20:45 14/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Εurogroup θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας, το οποίο εκτιμάται στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 σε 5-6 δισ. ευρώ, δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στη συνεδρία των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γκεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα,

ο κ. Άσμουσεν ανέφερε ότι θα πρέπει οι ελληνικές Αρχές να πράξουν τα απαραίτητα (εκπλήρωση των προαπαιτούμενων), ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας που έχει διακοπεί.

Παράλληλα, συνέχισε, το Εurogroup θα προχωρήσει σε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του σημερινού προγράμματος. Όπως είπε, δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα, αλλά υπάρχει ένα κενό στο σημερινό πρόγραμμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 που εκτιμάται σε 5-6 δισ. ευρώ. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο η χώρα μπορεί να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κλείσουμε αυτό το κενό, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με κανένα τρόπο με μετακύλιση ομολόγων που λήγουν το επόμενο έτος, καθώς αυτό σημαίνει νομισματική χρηματοδότηση, κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα