Δ. Κουτσούμπας: «Τσάκισμα του φασισμού με εξάλειψη του καπιταλισμού»

«Το τσάκισμα του φασισμού-ναζισμού, ανεξάρτητα από τις κομματικές μορφές που παίρνει, θα γίνει με την εξάλειψη της μήτρας που τον γεννά, του καπιταλισμού», σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην ομιλία του για την επέτειο του ΕΑΜ και την απελευθέρωση της Αθήνας στα Προπύλαια.

Αποτίοντας φόρο τιμής στην «αθάνατη γενιά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ

και του ΔΣΕ» και τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν, «στους αλύγιστους των πέτρινων χρόνων», ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που μελετά την ιστορία του, χωρίς να καλύπτει λάθη και αδυναμίες, για να διδαχθεί συλλογικά, και για να αφήσει καλή κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Αναφερόμενος στα αντιλαϊκά μέτρα είπε ότι δεν είναι προσωρινά «γιατί είναι όρος για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε συνθήκες της όποιας ανάπτυξης προπαγανδίζει η κυβέρνηση» και τόνισε πως το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην ουσία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που ακολουθεί μια συγκεκριμένη και μόνιμη διαδικασία» που εκτός από την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης περιλαμβάνει και την αναγκαία στήριξη του κεφαλαίου από το κράτος.

Ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι επειδή η καπιταλιστική οικονομική κρίση αποκαλύπτει τον βαθιά αντιδραστικό, επικίνδυνο και παρασιτικό χαρακτήρα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και ως εκ τούτου, τα λαϊκά στρώματα αποκτούν και συσσωρεύουν και πολιτική πείρα «γι' αυτό με κάθε μέσο σπρώχνουν στην επίθεση κατά του λαϊκού κινήματος, στην ένταση της εργοδοτικής, κρατικής και παρακρατικής ναζιστικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και οργανώνουν εγκληματικές συμμορίες σαν την Χρυσή Αυγή, αλλά καλλιεργούν και τον εκφυλισμό και την διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

«Το ΚΚΕ δεν έπεσε ούτε θα πέσει ποτέ στην πολιτική παγίδα να δείχνει ως ενόχους μόνον κάποιους υπουργούς και βουλευτές, ή συλλήβδην τους 300 της βουλής, ή μόνο τη «δεξιά», να καλεί σε «δήθεν δημοκρατικό μέτωπο» αντιλαϊκής διαχείρισης των προβλημάτων, με αλλαγή μόνο των ταυτοτήτων των διαχειριστών ίδιων αντιδραστικών πολιτικών, μια πολιτική δηλαδή που χύνει σε τελευταία ανάλυση νερό στο μύλο της ναζιστικής ΧΑ», είπε ο γγ της ΚΕ του κόμματος προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα κατασταλτικά όσο και για τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν εφαρμόσει, στο πλαίσιο μιας πολιτικής «που οπλίζει το χέρι των ναζιστών δολοφόνων, εξομοιώνει τα υποτιθέμενα «δύο άκρα», ταυτίζει τον ριζοσπαστισμό, την πρόοδο, με τον σκοταδισμό και την αντίδραση».

Τόνισε, δε, ότι κάποιες μεμονωμένες αυθόρμητες ενέργειες κάποιων αγανακτισμένων ανθρώπων, νέων και όσων μπορεί να παρασύρονται προσωρινά «δεν έχουν καμία σχέση με τον συντονισμένο οργανωμένο ρόλο των διαφόρων ναζιστών φασιστοειδών και λοιπών, που τις περισσότερες φορές θυμίζουν σχεδιασμό στρατιωτικού επιτελείου, άσχετα πώς εμφανίζονται, με τη μάσκα του δήθεν αναρχοαυτόνομου, του δήθεν αντιεξουσιαστή, του δήθεν αντισυστημικού. Στο βάθος και στην ουσία πρόκειται για τον ναζισμό- φασισμό προσωποποιημένο».

«Ευθύνη επωμίζονται δυνάμεις πολιτικές που χαϊδεύουν αυτιά, που από πολιτικό τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν σηκώσει σκόνη για να κρύψουν ότι όλα αυτά δεν προσφέρουν εναλλακτική λύση στο λαό και τη νεολαία, απλά συντηρούν το ρόλο τους ως δύναμης ανάσχεσης του πραγματικού ριζοσπαστισμού, ρόλο που έχουν αποδεχθεί μέσα στο σύστημα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα